Het valt me de laatste weken moeilijk een weekmenu samen te stellen. De inspiratie is zwaar zoek. Dat ondanks het mooie weer, en het dus evidentsgewijs bijpassende lekkere zomereten. Maar ik kom altijd op hetzelfde uit. De mogelijkheden zijn niet eindeloos… beperking alhier, beperking alginder… maar genoeg gezaagd, het lukt wel altijd. Het moet ook, hoe doe je anders boodschappen voor een volledige week.

  • Maandag

Aardappelen, erwten en wortelen, cipolata

Op aanvraag maakte ik nog eens “gewoon eten” klaar, haha. Gewoon natuuraardappeltjes (wel lekkere nieuwe), gewoon erwtjes en worteltjes uit blik, en gewoon cipolata’s.

  • Dinsdag

Zalm, spinaziepuree

Ook nog gewoon genoeg, vind ik, aardappel-spinaziepuree met zalm. Maar wel zalm met een lekkerlekker kruidenkorstje.

  • Woensdag

Boontjes en tomaten, aardappelen, vlees

Ook nog gewoon genoeg, lijkt me zo. Die verse boontjes zijn zo lekker dat ik er maar niet genoeg van kan krijgen, zeker samen met gehalveerde kleine tomaatjes in de oven gegaard met olijfolie, tijm+oregano+basilicum, vers gemalen zwarte peper en grof zout. Mjam. Met natuuraardappeltjes, en wat in mijn weekmenu nogal cryptisch omschreven staat als “vlees”. Als ik me goed herinner Italiaanse kippenfilets.

  • Donderdag

Couscous, groente, vlees slager

Vlees slager? Voor mij een lamsburger, en voor de 3 anderen een crepinette. Voor couscous met zuiderse groenten werd het goed weer uitgevonden, lijkt me zo. Klassieke ajuin, paprika, courgette en een blik tomaten. De couscous had ik meegebracht van bij de Turkse supermarkt, zonder leesbare gebruiksaanwijzing. Wat ik al vreesde, kwam uit: de couscous was niet voorgegaard, die moest nog gekookt worden. Een beetje koefelen en vloeken maar alles kwam netjes in orde. En die couscous was behoorlijk lekker, we gaan dat nog doen!

Korte week, dus het was gedaan met koken. Vrijdag frietjes, en zaterdag en zondag hebben we geleefd op allerlei overschotten die in de diepvriezer zaten. Goedkoop, en ook serieus lekker.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?