Milan is alweer de populairste jongensnaam in Vlaanderen (naast Lotte voor de meiskes), en dat lees ik elk jaar opnieuw met verbazing. Ik was een early adopter, Milan is de populairste naam sedert 2004, maar mijn Milan wordt in het najaar 13. Toen vond ik het een mooie naam omdat hij zacht en aangenaam klinkt, én ook omdat hij weinig voorkwam maar toch niet overdreven exotisch klinkt. Dat van dat weinig voorkomen is nu wel veranderd, overal hoor je naar Milannen roepen. Janna blijft het buitenbeentje met haar naam (hoewel velen denken dat ze Jaaaaaaana heet, niet dus, het is Janna met twee n-en en dat spreek je dus navenant uit!), maar Milan gaat op in de meute. Al goed dat hij lang is, zo steekt hij er tenminste nog bovenuit.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. Hè leuk, statistiekjes, dankje! Grappig dat je in de jaren 30 al een eenzame Milan tegenkwam. En Janna komt inderdaad toch weinig voor. Inigo en Jago vind ik trouwens ook heel mooie namen.

Zeg het eens?

%d