Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Geen twijfel: mijn eigen boot. Geef mij (bij uitbreiding, wij, Meneertje Mertens en ik) water, en we zijn content. De zee, de oceaan, een meer, een rivier, een kanaal… maakt niet uit, we zijn blij. Water is genieten voor ons. We fietsen dan ook vaak langs het water, of wandelen langs het water. Zoeken met de camper bestemmingen op aan het water. Of in de bergen. Maar daar hoef ik niet te varen, nee danku. Geef ons een meer in de bergen, we kunnen ons geluk niet op.

Een vliegtuig, laat het uit. Dat is gewoon niet meer te verantwoorden, je eigen vliegtuig. Althans, dat vind ik.

Bovenstaande antwoorden los van het feit of je er al dan niet zelf mee kan varen of vliegen, of je het moet leren, of iemand dat voor jou moet doen. En ook los van onderhoud en kost. Gewoon, puur in theorie. Of fantasie. Deze vragen moeten echt niet helemaal naar realiteit beantwoord worden. Het gaat gewoon over de fun om erover na te denken. En denk er gewoon ook bij wat je ’t liefst zou hebben. Een klein scheepje, een groot schip, een luxejacht, een woonboot… een dubbeldekker (“kaak kaak nen twiedèkker!”), het vliegtuig van de Amerikaanse president, een Concorde… whatever makes you tick.

Wat ik zou willen? Doe mij maar een woonboot. Ik denk dat ik tussen deze zoekresultaten wel iets naar mijn goesting zou vinden.

En jij? Eigen schip of vliegtuig? Komaan, laat de fantasie eens vogelvrij!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

 1. Vliegtuig, inderdaad niet te verantwoorden en bovendien vliegangst. En hoewel ik ook steevast zeeziek word, graag de boot. Ik ga daar dan wel enkel mee op rivieren en kanalen dobberen. Heel concreet zou ik echt heel graag een roeibootje hebben om hier dichtbij op het kanaal te kunnen varen.

 2. Geen van beide, maar dat mag dus niet. Een boot dan maar. Daar hoef je niet persé mee te varen maar kan je ook gewoon gezellig in een haventje liggen want varen zegt me totaal niks.
  Met heel veel Fantasie (met een hoofdletter) een yacht à la Evanna, mét personeel uiteraard. Dat yacht ligt in een haventje aan de Middellandse Zee waar ik naartoe gevlogen word door iemand die hier kiest voor een privé vliegtuig en waar een chauffeur met limousine mij al staat op te wachten om me naar mijn yacht te brengen.
  Mijn fantasie ging wel heel hard met me op de loop … Ik vrees dat ik het maximum een uur zou uithouden op mijn bootje.

 3. Ik word ook gelukkig van water, maar zoek het niet meer op. Die boot heb ik jaren gehad, das war einmal. Een eigen vliegtuig, nein danke. Mocht die in de hangaar staan dan krijg ik nog schuldgevoelens omdat ik hem niet gebruik. Dat is hetzelfde dat wanneer de zon schijnt en ik toch liever binnen blijf in plaats van verplicht te genieten van de zon.

 4. Tegen alle milieuregels in: een vliegtuig. Hoeft niet groot te zijn, wel comfortabel en met een aangename piloot en steward die mij koffie en een bubbeltje brengt.
  Zo vlieg ik dan naar zus in Griekenland voor de lunch en de volgende dag door naar zus in Spanje voor een afspraak onder de palmbomen.
  Ja dat lijkt me wel wat.

 5. Ik zou altijd meteen een boot hebben gekozen, omdat ik ervan hou om op het water te vertoeven en het is wel een beetje een stiekeme droom om, als ik ooit veel geld zou hebben, een boot te kopen. Maar, sinds de vliegperikelen die ik recent meemaakte, is een eigen vliegtuig misschien toch ook wel heel handig. Dan is al die shit met vertragingen, verloren bagage en uren wachten op een druk vliegveld ook meteen verleden tijd. Maar dan ik toch wel de Lotto moeten winnen ;-).

Zeg het eens?