Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Zou je liever vloeiend alle talen van de wereld spreken, of alle muzikale instrumenten beheersen?

Moeilijke. Vooral omdat het gaat over “alle” talen of “alle” instrumenten. Ik zou het nuttig vinden moest ik een aantal talen vlot spreken. Het haar van mijn kennis van de Franse taal verwijderen bijvoorbeeld. Het Duits waarin ik me ooit redelijk kon uitdrukken, goed onder de knie krijgen. Spaans spreken. Portugees. De Chinese taal. Mandarijn. Japans. En oh ja, natuurlijk, Turks. Arabische talen. Och ja. Eigenlijk, bah ja, ik zou wel vlot alle talen van de wereld vloeiend willen spreken. Zo vanzelf wel hè, zonder er al te veel moeite voor te moeten doen.

En eigenlijk wil ik dat voor instrumenten ook wel. Stel je voor dat je alles kan bespelen, gelijk een Prince-ken maar dan nog beter, ha. Drums, gitaar, bas, keyboards, klassieke piano, blaasinstrumenten, enzovoort enzovoort. Dat zou eigenlijk echt wel vree wijs zijn.

Maar eigenlijk… doe mij toch maar de talen. Daar kom je de wereld mee rond. En jij?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

13 reacties

 1. Het laatste…. al ben ik heel taalgevoelig en pik ik talen vrij snel op… geef mij maar instrumenten… beheersen is een groot woord maar ik kon met een 4-tal redelijk uit de voeten

 2. Ik hoorde zoveel talen in mijn klas en ik vond het zo spijtig dat ik ze niet allemaal sprak. Ik leer nog steeds op mezelf de beginselen van Pasjtoe (Afghanistan). Arabisch en Perzisch zou ik ook graag kunnen.

  Muziek, dat is vaak de taal waar je geen woorden voor kon vinden, enkel voelen. De taal van het hart.

  Doe mij dus maar de talen, die van het hart gaat vanzelf.

 3. Een makkelijke keuze dit keer. Alle talen spreken, dat lijkt me heerlijk, overal waar je gaat of staat met mensen kunnen spreken en begrijpen. Terug naar de tijd voor de toren van Babylon, zou dat niet heerlijk zijn.
  Net als kinderen die verstaan elkaar ook overal ter wereld.

 4. Uit praktische overwegingen toch de talen, spreken al zou ik instrumenten bespelen ook leuk vinden Maar ook zónder dat ik zelf speel kan ik van muziek genieten omdat anderen dat wél kunnen..

 5. Als je alle muziekinstrumenten (toegegeven: alle is wat veel) kunt bespelen, heb je geen taal nodig. Dan speel je met elkaar de mooiste melodieën.

Zeg het eens?