Ik wilde al langer eens naar Damme, in het seizoen dat de ooievaars er zijn. Maar kijk, na mijn wandelingetje in de Brielmeersen in Deinze, hoeft dat niet zo dringend meer.

Afgelopen vrijdag maakte ik een ochtendwandelingetje in de Brielmeersen in Deinze, en zag daar een ooievaar. Ik stapte voorzichtig dichterbij, en oh, daar is ook een ooievaar! Nee twee stuks! Ik kwam dichter en dichter, blijkt dat die beesten onverstoorbaar hun ding doen en zich heel gewillig laten fotograferen.

Ze maken een wandelingetje…

… zoeken een kleine snack…

… doen een soortement dansje…

… poetsen hun vederdek op…

… verzamelen takken voor hun nest…

… euh wacht. Nest?

Toen pas had ik in de smiezen dat er, waar ik de eerste ooievaar zag, in de hoogte een platform was waar twee ooievaars een nest aan het bouwen waren. En dat er op een hoge pyloon nog nesten waren, waar ik 4 ooievaars zag. Bliss!

Samen een nest bouwen…

Er zijn er ook die een appartementsgebouw betrekken.

Na meer dan een kwartier foto’s maken van de twee ooievaars in het gras, zie ik pas dat daar ook nog een platform met nest is, waarin ik 1 ooievaar zag. Na een tijdje dook het kopje van een tweede op.

Conclusie: ik zag zeker 10 ooievaars. Hoe geweldig was dat niet! En maar foto’s maken, haha! Happy days!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

25 reacties

 1. Ja, mooi is dat hé. In Zuid-Portugal en Zuid-Spanje zie je ze heel vaak op pylonen vlak naast de snelweg. Inderdaad, onverstoorbaar hun ding doen zonder zich iets aan te trekken van het voorbijrijdende verkeer.

 2. Een buitenkansje dat je zo’n mooie fotoserie kon schieten. En natuurlijk lachen dat je de rest pas later zag, maar dat sna ik wel, je werd zó in beslag genomen door de ooievaars die vlak voor e neus stonden.

 3. Blijkbaar bouwen ooievaars ook kleine appartementen met twee verdiepingen …. 🙂
  Altijd leuk om boven- of onderburen te hebben als je er goed mee door één deur kan.

   1. Zowat op elke schoorsteen een nest. We waren juni vorig jaar daar. Zag je de jongen zitten. Een aanrader om eens naartoe te reizen

     1. Jazeker: Colmar, Kaisersberg, Riquewihr, Ribeauville, Bergheim. Colmar vond ik te toeristisch. De andere dorpen zijn plaatjes. En de route langs de wijngaarden schitterend

Zeg het eens?