Ik kreeg de vraag of ik nog eens een dekentje wilde breien, en ach, het werd herfst, het moment bij uitstek om een dekentje te breien.

Het werd het dekentje dat ik al heel vaak maakte, en dat overal en bij iedereen in de smaak valt. Het dekentje met vierkantjes uit het boek Jules & Julie. Ik maakte het al zo vaak, dat ik het patroon niet meer moet opzoeken. Ik heb wel een bestandje met afmetingen zitten in Google Keep.

We stuitten echter op een probleem: de wol die ik graag gebruik (Rico Baby Classic dk), gaat uit productie. Big fat bummer. Ze is heerlijk zacht, en ze breit ook zo zalig. Alhoewel, als ik nu eens zoek, zie ik ze hier en daar toch weer staan. Maar toen wij zochten, bleek ook dat sommige winkels de wol “leken te hebben”, als je ze wilde bestellen, bleek er geen voorraad meer te zijn. Maar goed, voor een volgende versie moet ik misschien maar eens op zoek gaan.

In ieder geval. Ik zocht en vond een vervangend garen: Friends Extra Fine Merino. Hier nogal duur, maar ik vermoed dat het in korting stond toen we het bestelden.

In een héél mooie kleur: chocolate denk ik.

Maar uiteindelijk was ik niet zo tevreden van het garen. Het werk opzetten was al een zaakje van lange adem, ik ben verschillende keren opnieuw begonnen.

Ook liet ik constant steken vallen, wat ik bij het Rico garen niet had. Heel vaak ben ik een paar rijen moeten terugkeren om fouten te herstellen, en op een bepaald moment was ik zo ontevreden van mijn werk, dat ik een stuk van 10 centimeter weer uitgetrokken heb. Het vergt behoorlijk wat geduld om de steken daarna weer netjes op de naalden te krijgen.

Maar kijk, het is af geraakt, en ik ben redelijk tevreden van het resultaat. Maar een volgende dekentje zal met ander garen gebreid worden, dat is al zeker.

Foto’s: De Fotoschuur.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

16 reacties

Zeg het eens?