Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Maar, deze vragen zijn niet realistisch, dus ik antwoord er ook onrealistisch op. Hypothetisch. Gewoon, fantaseren.

Wat ik graag zou doen, en wat ik toch wel ook een buitenshuis job vind, is slagboombediener aan een spoorweg. Weet je wel, zo ergens een enkel of maximum dubbel spoorlijntje in het diepste hol van pluto in Frankrijk. Daar staat zo’n schattig huisje naast, en daar woon ik dan. En ik bedien de slagbomen. Ik zou dat een fantastische job vinden, echt waar. Maar da’s dus één van de vele jobs die afgeschaft is hè. (zou ik wel veel kunnen over schrijven, over dit onderwerp).

Of zo van die dingen die je in documentaires ziet. Of in de stukjes in Vive le Vélo tijdens de Tour de France. Schapenhoeder in de Pyreneeën. Stel je voor. Los van wat ik erover weet of wat ik kan, of wat het verdient, gewoon puur theoretisch: ik zou dat fantastisch vinden. Echt. Alle dagen out and about in de bergen. Schitterend. Of zoiets in de Cévennes. God ja.

Conclusie: in mijn dromen – buitenjob. In de grijze realiteit: administratief bediende in een bureautje, waar ik dan alleen kan hopen op een mooi uitzicht.

En jij? Binnen of buiten? Erop los fantaseren mag hè, deze vragen staan echt zó los van de realiteit…

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

21 reacties

  1. Buiten zou goed voor mij zijn. Maar ik twijfel toch wel met het weer van vandaag en ook in de zomerhitte voor mijn huid. Iets met beheer van een gebied en werkzaamheden daarin. Regeldingen of metingen of inrichting, onderhoud.

    1. In een winkel werken zou ik ook graag doen. Als ik alle praktische bezwaren buiten beschouwing laat, want dan vind ik dat ik ga zeuren.

  2. Ik denk dat mijn grootste talenten zich vooral achter een bureau ontplooien. Bovendien zou ik zoveel zonnecrème moeten smeren (en ook tegen de wind kan mijn huid niet goed), dat het een dure bedoening zou worden om in openlucht te werken.

  3. Als ik ook invloed zou hebben op het weer, dan zeker weten buiten. Maar buiten werken in de herfst en winter is echt niet aan mij besteed 😉 En trouwens ook niet boven de 25 graden… Dus dan toch maar fijn binnen. Al heb ik ook wel een redelijk ‘buitenshuis’ gevoel, want ik werk bij een bloemist tussen de bloemen. Leuke vraag!

    1. Oh ja, da’s echt wel een binnenjob met een buitenshuis gevoel! Lijkt me eigenlijk ook wel wat.
      Bij mijn hypothetische keuze hou ik ook niet veel rekening met de realiteit, want ik deel je gevoel over herfst en winter en +25 graden, haha.

    1. Ja hè, zo’n beetje een lone wolf job 🙂
      Die kindjes die buiten slapen in de creches van de stad Gent, dat vind ik ook zo’n zalig idee.

  4. Makkelijke keuze dit keer. Binnenshuis. Altijd gedaan, een kantoor tiepje dus. Ik zie me niet met volle postzakken door weer en wind rijden of in de modder staan graven en bomen planten (ik noem maar iets) 🫣

Zeg het eens?