Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

 Zou je liever een kok of een huishoudelijke hulp hebben?

Ha, da’s eentje waar ik wel eens over fantaseer. Moest ik de lotto winnen… (geen optie want we doen niet mee met de lotto). Wat voor huis we zouden kopen, ik zou een tuinman willen, en ja, een huishoudelijke hulp. Een kok komt niet in dat soort dromen voor. Een huishoudelijke hulp wel. Het huis schoonmaken, de was doen, allerlei kleine taakjes in het huis, ja, dat zou ik gerust wel willen. Liefst iemand waar ik goed mee overeenkom, dat wel. Zo niet een strenge, stijve huishoudster.

Koken wil ik gerust zelf nog wel doen. Een kok zie ik echt niet zitten. Nope, hoeft niet. Maar als extraatje wil ik dan wel een tuinman. Allez ja, een tuinpersoon, het mag ook een vrouw zijn hoor. En een grote tuin wil ik dan ook wel bij dat groot huis. Dat ik zelf niet moet schoonmaken.

Geen twijfel al hier: een huishoudelijke hulp. Bring it on! Zo’n gemotiveerde hulp zoals deze hier indertijd (bijna 18 jaar geleden, amai!)

En jij? Kok of huishoudelijke hulp?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

36 reacties

  1. Makkelijke keuze. In mijn keuken komt niemand in, koken doe ik zelf graag. Een huishoudelijke hulp daarentegen is zeer welkom. Heb tot aan de corona altijd een poetshulp gehad en het lijkt erop dat het poetsbureau nu ein-de-lijk iemand gevonden heeft voor bij ons. Altijd spannend want je weet niet wie je in huis krijgt.

    1. Oeh, ik ben jaloers. Ik zou ook huishoudelijk werk graag doen.
      En dat is niet als grap bedoeld hè. Mijn zus poetst graag, en ik benijd haar daarvoor. Het zou zo fijn zijn moest ik graag poetsen. Dat moet toch echt makkelijk zijn.

  2. Huishoudelijke hulp zou ik graag hebben. Ik heb er vroeger verschillende gehad toen de kinderen nog klein waren. Ik kon het destijds eigenlijk anders niet bijbenen ook omdat ik zelf niet fit was. Hier in Barendrecht heb ik ook maandelijks een hulp gehad voor grote klussen en dan poetste ik altijd mee. Ik ben van echt goed schoonmaken. Ik heb vroeger als tiener ook veel huishoudelijke baantjes gehad en het toen goed geleerd. Ik hou van echt schoon.

    1. Ik vergeet te melden dat mijn Huishoudelijke hulp hier in Barendrecht heel ander werk ging doen. Im heb het daarna nog met een paar geprobeerd maar die bakten er niks van.

    2. Je zal het niet graag lezen, maar:
      Het enige wat ik een voordeel vind aan niet goed zien, is dat ik het ook niet zie als het huis vuil is. Ik zie geen stofnetten, ik zie vanalles niet. En dat vind ik best makkelijk. Verder zijn er 0 voordelen aan niet goed zien.

  3. Een kok wil ik niet. Het zen worden van groenten snijden en iemand anders of mezelf tevreden zien smikkelen, daar kan niets tegenop. Die huishoudhulp zou ik enkel willen om de ramen te lappen. De rest wil ik nog wel zelf doen. Ik weet niet of ik het wel zo fijn zou vinden om een vreemde in mijn huis te hebben. En daarbij, ik heb tijd en ben al lui genoeg 🙂

  4. Dit keer een gemakkelijke. Een hulp in het huishouden die elke week grondig de boel komt doen.
    Blijft er voor mij voldoende tijd om de kok uit te hangen. Keuken is verboden gebied, dat is mijn domein en hobbykamer 🙂

  5. Nou eigenlijk liever allebei niet, hoe vervelend ik zowel de huishouding doen als koken ook vind. Maar iemand die in huis aan m’n spullen zit vond ik heel lastig, ook erg onvrij in je eigen huis. Met personeel moet je opgegroeid zijn denk ik. Ik had twee jaar een hulp in de jaren dat de zorg voor Henk me boven het hoofd groeide maar ik vond het verschrikkelijk , voelde me ook altijd verplicht om dan óók te werken in huis. Als het echt zou moeten dan maar een kok mits hij de keuken zelf opruimt én nkookt zoals ik het graag heb.

    1. Hihi, dat laatste 🙂 Ben het ermee eens trouwens.
      Ik heb ook een tijdje huishoudelijke hulp gehad, en ik vond het al even vreselijk.
      Bij deze vraag dacht ik er eigenlijk iets bij als loterij gewonnen, grote erfenis gedaan, veel geld, heel groot huis met grote tuin en zo waar ik makkelijk kan verdwijnen terwijl de huishoudhulp er is 🙂

        1. Dat wel natuurlijk 🙂
          Het is altijd mijn bedoeling om te antwoorden, en dan denk ik: ik moet het beter bijhouden nu. En dan denk ik: morgen. En dan denk ik: morgen! En voor je het weet zijn er twee weken voorbij.
          Uitstelgedrag? Ja, nog steeds.

  6. Liever een huishoudelijke hulp. Koken hoeft niet iedere dag uitgebreid voor mij, maar ik heb wel graag een huis dat proper en opgeruimd is. Dat doen we uiteraard zelf, maar mocht het niet meer kunnen, dan kies ik voor de huishoudhulp.

    1. Sedert we met twee zijn, kook ik regelmatig voor 2 dagen. We vinden het niet erg om twee keer hetzelfde na elkaar te eten, en het scheelt echt in werk.

  7. O, als ik mag kiezen, dan toch huishoudhulp, vooral omdat ik niet graag strijk, maar wel wil dat deze toch gedaan moet worden. Een kok heb ik al, daarvoor heb ik mijn man.

  8. Da’s nu geen moeilijke…momenteel een week alleen met de kinderen en ik vloek wel iedere avond dat ik aan dat eten moet beginnen. Maar da’s vooral omdat ik de gewoonte niet meer heb, weinig inspiratie enz. In feite kan koken echt tof zijn.

    Maar huishoudelijk werk. Bleh. Nee, ik word nooit een gemotiveerde huisvrouw. Enkel het hoogstnodige met veel uitstelgedrag. Terwijl ik me wel erger als er teveel rommel ligt enz.

    1. Koken kan tof zijn, maar als dagelijkse sleur kan het ook zeer niet-tof zijn.
      Maar toch minder on-tof dan huishoudelijk werk. We zitten op één lijn 🙂

Zeg het eens?