Vorige week had ik Dikke Lu van de Clement Peerens Explosition, waarop Goofball doordraaide met Fat Boy van Max-A-Million.

We are on a roll here baby! Een nummer met een positieve insteek, iemand niet afrekenen op z’n uiterlijk. Het deed me denken aan Frank Zappa. Veel dingen mogen nu niet meer gezegd worden, en Zappa was een grote tegenstander van censuur. Indertijd ging het bijvoorbeeld ook over de Parental Advisory stickers. Echt, ik denk dat Zappa zich al vele keren omgedraaid heeft in zijn graf ondertussen. En ik denk wel eens vaker: hoe zou het geweest zijn moest hij langer geleefd hebben? Idem voor Patrick De Witte trouwens. Maar soit. Muziek.

Ik dacht dus meteen aan Jewish Princess van Zappa, maar ik had Zappa wel al eens en de tekst van dat nummer is er echt zo gigantisch over… gigantisch grappig ook, ik denk dat ik het nummer nog steeds woord voor woord kan meezingen. Je moet het maar eens opzoeken. Waarna ik op zoek ging naar nummers met een titel à la Fat Boy. Er zijn er genoeg, maar weinig naar mijn smaak.

Uiteindelijk ging het tussen Skinny Little Bitch (zalige titel) van Hole, maar Courtney Love brult me net iets te veel. Big Girls Are Best van U2 dan maar. Yep, die waren niet altijd politiek correct.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?