Met een dagje vertraging, wegens blogperikelen.

Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Het eerste wat ik denk is: met Meneertje Mertens. Want wij gaan graag samen op reis. We zijn graag samen, we kunnen goed lang samenzijn zonder ruzie te maken (echt ruzie hè, kibbelen doen we genoeg maar dat is geen ruzie, dat is gewoon plezant), we kunnen goed zwijgen samen, we kunnen goed om met elkaars kleine kantjes.

Maar dan denk ik: jamaar, Meneertje Mertens zegt altijd dat hij niet op cruise zou willen gaan. Zo geen luie vakantie dat je alleen maar van het zwembad naar de (buffet)bar gaat en terug, en naar je slaapkamer. Hij wordt gek.

Dus als ik op cruise zou gaan, zou ik dat dan niet beter met vrienden doen? Vrienden die dat wel graag doen?

Nu, ik hoef niet echt persé op cruise, ook mij spreekt het niet echt aan. Maar als ik op cruise MOET gaan, och ja, waarom niet dan hè. Met de e-reader goed volgeladen met boeken, kan ik wel een week doorbrengen aan de rand van het zwembad van een cruiseschip.

Denk ik toch.

Toch liever met deze cruise(r).

En jij? Wat zou jij kiezen?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

9 reacties

  1. Met mijn man, daar moet ik niet eens over nadenken.
    A propos, een cruise is veel meer dan alleen aan het zwembad liggen. Er zijn altijd uitstappen voorzien of, als je liever op jezelf op verkenning gaat (wat wij dan zouden doen), dat kan ook. Misschien doen we dat nog wel eens als we wat ouder zijn.

  2. Met mijn partner, absoluut. Onder vrienden moet ik altijd ‘aan’ staan, of zou ik toch dat gevoel hebben. Met mijn man kan ik ook lekker een uur of twee lezen of zitten dagdromen zonder per de conversatie te moeten maken. Dat is voor mij vakantie, loskomen van alle verplichtingen. En dat kan ik eigenlijk alleen maar goed met hem.

  3. Oh nee een cruise ik moet er niet aan denken, zeebenen heb ik niet en Chris (die ik ingeval van gedwongen cruise keuze) al helemaal niet. Die heeft het liefst vaste grond onder de voeten

Zeg het eens?