Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Zou je liever de maan of de oceaan ontdekken?

Goh, ik heb helemaal geen zin in de lancering van een raket naar de maan. Ik vind opstijgen met een vliegtuig al niet echt fijn, laat staan met een raket naar de maan. Brrrrr.

Dus ga ik de oceaan (of oceanen) exploreren. Geen idee of ik zeeziek ga zijn, en stel dat ik zeeziek zou zijn, gaat dat over na een tijdje? Of blijf je zeeziek? Geen idee eigenlijk. Iemand?

In ieder geval, ik vind oceanen fascinerend, ook vanop het vasteland. Dat gevoel van overweldigende natuurlijke kracht, waar je als mens niks tegen vermag. De schoonheid, de zonsopgang of zonsondergang, prachtig toch. Dat van ergens op zo’n oceaan zelf mogen aanschouwen, lijkt me prachtig.

En jij? Liever naar de maan? Of ook de oceaan?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

  1. Ik ga voor geen van beiden. Ik zet een joker in. Hoewel ik denk dat deze beide mogelijkheden ons bestaan serieus relativeren, wat zijn we nietig in die grootsheid!, en dat kan soms wel deugd doen.

  2. Ik word gegarandeerd zeeziek erop maar toch maar de oceaan. Leven erin, kleur, zonsopgang en zonsondergang. Wat zouden we op de maan in ’t donker gaan doen?

  3. Ik vind het hele interessante vragen en kwesties waar je over blogt. Ik denk er later soms ook nog een tijdje over na. Dus sowieso complimenten.

    Met water heb ik door mijn schippersafkomdt meer verwantschap dan de maan maar de sterrenhemel en het heelal vind ik ook fascinerend. Als er een bepaalde verduistering of bijzonder passage is van hemellichamen dan kijk ik en artikelen over zwarte gaten lees ik met interesse.

    Van oceanen weet ik minder maar ik wel info in artikelen over de zeespiegelstijging, golfstromen en vervuiling. Zeilverhalen boeien me zeer vooral die van mensen die de oceaan oversteken zoals Laura Dekker.

    Het is niet echt een antwoord maar dit komt er bij mij boven door jouw blog.

  4. Wat mij betreft ga ik voor de oceaan. Zo´n wondere wereld en de oorsprong van alle leven is mij meer waard dan een maan met allerlei oud ijzer van Amerikaanse en Russische oorsprong

  5. De oceaan…maar niet teveel op een boot. Zeeziekte, blurgh.

    Dus onder water of van langs de kant.

    maar de maan lijkt me doodsaai als je er dichterbij komt. Laat die maar mysterieus ver zijn

Zeg het eens?