Elke zondag: een deeltje van de vakantiefoto’s die ik maakte met de Nikon, en thuis nog bewerkte. Deze reeks gaat door tot een eind in de winter.

10/11 mei. We toeren rond in het Gran Sasso gebergte en nationaal park, wat zich deels nog in Abruzzo bevindt. We zijn dus nog niet erg ver van Fossacesia. Het weer zit niet mee, regen en fris, en we worden gehinderd door bergpassen met sneeuw. Sneeuwkettingen hebben we niet bij, dus daar wagen we ons niet aan.

In de late namiddag zoeken we een plek om te overnachten, en vinden een parking bij het Lago di Sinizzo, bij San Demetrio ne’ Vestini. Het meer heeft blijkbaar al een bewogen geschiedenis (neem dat maar letterlijk) achter de rug. Het is er zeer rustig, dus goed voor ons.

’s Ochtends lopen we eens rond het kleine meertje.

Wees je bewust van de natuur en draag er zorg voor.

We zien verschillende waterschildpadden rustig rondpeddelen.

Filmpje? Filmpje! (zet je geluid aan!)

Daar aan de overkant, centraal in de foto, zie je onze camper staan.

Ik fotografeer graag bloemen. Of bremmen.

En de reflecties in het gladde water vind ik ook fantastisch.

Na een gesprek met een oude meneer zonder tanden (waar we nauwelijks iets van verstaan, ook al schakelt hij over naar het Duits), gaan we op zoek naar een plekje om de rit van morgen te kunnen zien. Dat loopt niet echt van een leien dakje. Veel rondrijden, veel steile bergen (de Apevenijnen, zegt Meneertje Mertens), veel regen ook. We belanden op deze parking, een gigantisch ding:

Maar daar mag niemand staan (vandaar de verlaten vlakte), ik vermoed (terecht) dat een deel van het Giro-circus hier zijn tenten zal opslaan.

Het uitzicht is wel fantastisch.

En ook een beetje dreigend.

Uiteindelijk vinden we een heel mooi plekje, maar dat is voor volgende week.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

9 reacties

    1. Hahaha ja, dat wist je nog niet van schildpadden hè 🙂

      Ik vind foto’s achteraf altijd mooier dan op het moment dat ik er was. En ik bewerk mijn foto’s redelijk trouw aan wat ik zag.

Zeg het eens?