Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Zou je liever een einde maken aan oorlogen, of honger uit de wereld helpen?

Als je dacht dat de vraag van vorige week moeilijk was, awel, deze is nog een gans anders paar mouwen.

Een extra prangende vraag in het licht van de huidige actualiteit. En ik vind dit dus een hele moeilijke. Los van praktische mogelijkheden en of het nu kan of niet. Op een puur theoretisch niveau. Wat zou je het liefste zien eindigen?

Dan denk ik dat ik oorlog uit de wereld zou willen helpen. Oorlog en honger zijn alletwee even wreed, denk ik, maar zonder oorlog is er volgens mij ook minder honger in de wereld. Denk ik toch.

En jij? Hoe zie jij dat?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

24 reacties

  1. Ik denk dat ze allebei elkaar heel hard beïnvloeden. Oorlog geeft honger en honger heeft opstand en dus oorlog. Ze zijn allebei even nefast voor de mensheid. Geen oorlog en ‘vrede onder de mensen’ zou toch al heel wat oplossen.

    1. Ik dacht het ook toen ik jouw reacties zag, maar achteraf was er toch weer een reactie van iemand anders die niet overal te zien was. Dus echt opgelost is het nog niet. Braaf afwachten zeker… en het wat in de gaten houden.

  2. Oorlog wordt om diverse redenen gevoerd. Ik wou dat het kon worden afgeschaft maar het is een illusie. Honger is net zo levensbedreigend als oorlog. Ik gooi zelf nooit voedsel weg. Ik voel me over beiden machteloos

  3. Ja het één ontstaat vaak uit het ander en dan dan beide richtingen! Het maakt dus niet heel veel uit wat er het eerst gestopt kan worden al dénk ik toch dar eerst de oorlogen stoppen het meest effectief is.

    1. Ik probeer ze te negeren. In de mate van het mogelijke. Zonder schuldgevoel. Niemand heeft er last van dat ik het nieuws niet (of minder) volg.

      1. Ik las laatst ; de 1e dode in elke oorlog is het gezond verstand
        Dat vind ik er eentje om te onthouden. Het nieuws teveel volgen daar wordt je alleen maar heel verdrietig van

    1. En als we dan eindelijk eens een begin maken met de aarde minder te mishandelen… dan zou er ook weer minder honger zijn. Denk ik.

  4. Daar denk ik net hetzelfde over. Veel mensen raken in armoede en afgesneden van voedsel door oorlogen. Dus als er honger is, dan maken oorlogen dat sowieso nog erger. Weg met de oorlogen! Dat is mijn gedacht.

  5. Kunnen de mensen asjeblieft eens in vrede met of naast elkaar samenleven? Overigens denk ik niet dat nooit meer oorlog een einde maakt aan alle honger. Denk maar aan de droogte in Afrika en de handelsgeest van de mens.

    1. Nee, nooit meer oorlog zal zeker geen einde maken aan alle honger, daarvoor zijn we de aarde teveel aan het mishandelen. Maar het zou een goed beginpunt kunnen zijn.

  6. ik denk hetzelfde. Ik denk dat veel oorlogen honger veroorzaken (soms zelfs op afstand van conflictgebied) terwijl een wereld zonder oorlog een lievere wereld is waar men elkaar ook sneller zal helpen. Dus eerst de oorlogen weg.

Zeg het eens?