Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Zou je liever een boek lezen of een film kijken?

(De originele vraagstelling was “zou je liever een fantastisch boek lezen of een goede film kijken?”, maar mij leiden die bijwoorden af, ik herleid de vraag liever tot de essentie)

Ik lees liever een boek, punt. Ik kijk de laatste tijd nog zelden films. Series wel, maar films zelden nog. Lezen doe ik daarentegen wel, vrij veel zelfs. Elke dag. In bed, meestal, met een e-reader omdat ik niet goed genoeg meer zie om ’s avonds een papieren boek te lezen. En ik ben best wel tevreden met mijn e-reader. Ik heb mijn vorige Kindle ongeveer 8 jaar gebruikt, zoals gezegd, elke dag, en ik vind dat dus echt lang voor een elektronisch toestel. 8 jaar. De laatste tijd begon de batterij het te begeven, en dan hebben we besloten dat het tijd was voor een nieuwe. Ik heb toen alle merken nog eens bekeken, maar uiteindelijk kwamen we toch weer uit bij de Kindle van Amazon. Never change a winning team, right?

Soit, ik ga dus voor boeken lezen, en als het moet kan ik de films wel volledig afzweren.

Zeker als het gaat om kiezen tussen een goed boek en een goede film: met een goed boek heb je veel langer plezier dan met een goede film!

Waar zou jij voor kiezen?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

19 reacties

  1. Voor mij zijn beide prima. Ik speel vals dus en maak geen keuze.
    In een mooie film verdrink ik en vergeet de wereld rondom me. Kort maar intens. Een boek gaat langer mee en verdeel ik over meerdere dagen. Daar heb ik stilte voor nodig, ik kan niet lezen op vb de trein.
    Er is ‘iets’ ( ik denk cataract) met mijn ogen waardoor ik niet altijd helder zie en dat belet me soms het langdurige lezen.

  2. Heel makkelijk: een boek lezen. Een film duurt me veel te lang, een boek kan ik wegleggen als ik merk dat ik niet meer geconcentreerd ben. Ik lees ook op een e-reader. Onze Sony’s moeten minstens zo’n jaar of tien zijn en hebben al een groot deel van de wereld gezien. Het is ook daarvoor dat we ze destijds gekocht hebben. We sleepten altijd zóveel boeken mee.

  3. Ik hou van beide. Een film is de gemakkelijke (maar veel beperktere manier). Een boek is veel “rijker” maar het vergt soms moet om het vaak dikke turf door te kezen.

  4. Ik kijk graag goede films van die cinemafilms met een thema en geen flutfilms. Ik kijk die het liefst in de bioscoop. Onlangs was ik naar Oppenheimer. Verder neem ik veel goede films op. Zoals die van Pablo Sorrentino Youth en La grande Bellezza. Series daar heb ik geen geduld voor, uitzondering daargelaten zoals De Stamhouder en Conversations with Friends.

    Lezen doe ik verder zoveel dat het niet meer bijzonder is. Als ik echt een keuze moest maken tussen nooit meer films kijken of nooit meer boeken lezen dan zou mijn keuze ten gunste van de boeken uitvallen

  5. Hoewel ik tegenwoordig weinig lees is dit tóch een makkelijke keuze, films duren me véél te lang dus vallen sowieso af. Met lezen kun je ook makkelijker je eigen tempo bepalen.

  6. Momenteel ben ik ziek en heb ik nogal last van brain fog en dan is een film beter. Maar doorgaans heb ik toch het liefst een boek. Ik heb alleszins al veel meer boeken gelezen dan films bekeken.

  7. Ik deel je mening. Besteed mijn tijd veel liever aan een goed boek dan de tv. De bioscoop, waar we “vroeger” bijna iedere maand naar toe gingen, heb ik echt al in geen jaren meer van binnen gezien. De tv zou van mij zelfs de deur uit mogen. Maar dat vinden de heren niet oké.

  8. Dit vind ik ook een gemakkelijke. Ik kijk zelden of nooit nog films. Met alle social media enz, vrees ik dacht mijn aandachtsspanne te kort geworden is. Ik vind films te lang. Ik kijk wel graag naar series (waar ik niet noodzakelijk een volledige episode per keer van bekijk!). Dat zou ik een veel moeilijker dilemma vinden.

    Sinds enkele jaren heb ik het boeken lezen hervonden. Dus ja, ik kies hier ook boeken lezen.

Zeg het eens?