Onlangs gingen we een weekend naar Zeewolde, waar mijn ma en Herman een huisje gehuurd hadden in een RCN park. We doen dat graag, zo eens een weekend samen doorbrengen. Onze invulling van de dagen komt nogal overeen, en we hoeven ook niet altijd dingen samen te doen.

Op vrijdagnamiddag maakten we nog een fietsritje, maar zaterdagochtend was hét moment voor een mooie fietstocht bij zonsopgang. Ik heb ongelooflijk genoten.

Eerst even naar de dijk, waar je kan kamperen en waar ook een jachthaventje is.

Deze foto’s doen me denken aan de foto’s van de zonsopgang op de Charente in Soubise, tijdens onze reis in september in Frankrijk.

Anderhalve kilometer verder is het veer van Zeewolde-Horst. Geen foto van het veer (dat nog niet voer, op zaterdagochtend, in de week start de vaart al vroeg omdat ook scholieren en pendelaars het veer gebruiken), wel van een hek ernaast.

Daarna ging het verder, euh, naar Zeewolde. Maar ik ben in Zeewolde. Zeewolde is een heel grote gemeente, het is een beetje moeite om onderscheid te maken. Maar een eind verder is dus een woonwijk aan het water en nog een jachthaven.

Wat verder. Het oranje verbleekt naar pastelkleuren.

Er waren echt zoveel momenten dat ik blij was daar te zijn.

De Ark van Noach.

Daarna reed ik weg van het Wolderwijd, maar hier is echt overal water.

Na een heel mooie door bos- en waterrijk gebied, en ook stiltegebied, zag ik deze grote zilverreiger. Remmen dicht, en foto’s maken.

En toekijken hoe deze statige verschijning op zoek is naar lekkere hapjes.

De zon schijnt prachtig door de bomen.

En hier was ik bijna “thuis”.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

13 reacties

  1. Die ark van Noach heeft een tijdje hier in de buurt gelegen voor reparatie denk ik. Ben benieuwd waarheen die op weg is.

    Je vogelfoto’s winnen het nog van de zonsopgangen bij mij. Ik snap dat je een fijne tijd daar had.

Zeg het eens?