Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Vanaf vrijdag deze keer. We vertrokken voor een weekendje Nederland bij mijn ma en Herman, in het RCN-park Zeewolde in Flevoland. We kwamen kort na de middag aan, het was schitterend weer, en we maakten nog een fietstochtje. Eerst een stuk vervelende weg (smal betonfietspad langs grote weg, op een bepaald moment mopper ik luidop “zeg, we zijn hier wel in Nederland hè, ik wil geen Belgische fietspaden”), daarna veel mooier terug langs het Nijkerkernauw richting het Wolderwijd.

Nog eens stoppen om die mooie lucht te fotograferen, waarvan ik achteraf hoor dat mijn ma hem ook gespot had.

En hele stukken door het mooie, bosrijke groen.

’s Avonds gaan we naar de snackbar voor een snelle maaltijd, die we op het terras voor het huisje opeten.

Zaterdagochtend doen we wat we het liefste doen, en vertrekken voor een fietsrit in alle vroegte. Het is prachtig, ik kom zoveel mooie dingen tegen, deze keer mopper ik niet maar verzucht ik wel vaak tegen mezelf: “het is hier fantastisch”. De foto’s hou ik voor later deze week.

’s Middags gaan we uitgebreid lunchen.

Mijn ma vindt het precies wel plezant.

In de namiddag is het tijd voor rust, rondlummelen en Vuelta kijken.

Zondag begint het onder de morgen te regenen, en het blijft de hele voormiddag katten en honden regenen.

Maar we weten ons wel bezig te houden. Beetje kruiswoordraadselen, beetje lezen, beetje foto’s editen, beetje Herman helpen op de telefoon…

… waarna we in de namiddag naar huis rijden. (foto gemaakt tijdens mijn fietsritje zaterdagochtend).

Het weer blijft slecht, dus ik ben “veroordeeld” tot binnen fietsen. Ik kan wel een Nederlandse fietstocht doen, met wat fantasie. Maar lastig dat dat is jong, dat fietsen op de indoor trainer. Niet te doen.

Kijk eens! Eindelijk! Ik lig voor op mijn schema! In acht genomen dat ik van rond de 600 kilometer achterstand op dat schema kom, is die 1 kilometer voor een hele prestatie!

Woensdag ga ik bij Otto babysitten. Eerst met Janna en het vrolijke mannetje naar de Collect & Go.

Ik had een idee in mijn hoofd van achter Otto te moeten zitten en die overal vantussen plukken waar hij niet mocht zitten, veel stevige baby heffen en veel entertainment voorzien maar raad eens? Janna stak hem nog in bed, waarna hij twee uur doorsliep. Niks lastig, gewoon in de zetel hangen. Well did you evah.

Het uitgeslapen ventje kreeg zijn middaghapje van mama. (mama is ietske minder uitgeslapen want het jongske zou beter ’s nachts wat meer slapen).

Pipa geniet nog na van de verjaardagsfestiviteiten.

Chill baby!

Donderdag en vrijdag maakte ik geen foto’s. Niet buiten gefietst, wel planten in de plantenbakken geplant, maar geen foto’s gemaakt. En veel verdiept in Photoshop.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

7 reacties

  1. Ok ben jaloers op jouw weekoverzicht, dat gelijk op zaterdagmorgen paraat staat.

    Ik had dezelfde gedachte over fietspaden toen ik hier over een boomwortelpad reed.

    Ik duim dat er tussen de buien toch buiten gefietst kan worden want binnen trainen is echt vervelend. Knap van jou

Zeg het eens?