We zijn er bijna mee weg. Met een gehuurde camper (de gekochte moet nog geleverd worden, door de nasleep van de pandemie loopt dat niet echt van een leien dakje). Naar Italië. Hebben we er zin in? Tuurlijk hebben we er zin in!

Wat zijn de plannen? Wel, we gaan de Giro volgen. Niet altijd, niet elke rit, niet obsessief, maar de Giro is de kapstok waar we reis aan ophangen, het framework voor de planning.

We hebben een week tijd om naar Fossacesia, aan de Adriatische zee, te rijden. Daar start de Giro, en daar willen we ook bij zijn. Deels via autosnelwegen (het is nu eenmaal een pokke-eind rijden), deels snelwegen mijden.

Na die eerste (tijd)rit blijft de Giro een beetje in die omgeving hangen, en dat gaan wij ook doen.

Dan gaat de Giro meer zuidwaarts, maar dat doen wij niet. Wij trekken het binnenland in, en rijden zo op ons gemakje via een aantal meren naar de Gran Sasso. En zo pikken we weer in op de Giro.

Waarna we doorrijden naar het parcours van de tijdrit in Cesena. Dan gaat het weer naar de kust aan de andere kant, waarna we onze tenten opslaan in de buurt van het Lago Maggiore. Ik noem deze reis nu al de Reis van de Meren, want we gaan er behoorlijk wat aandoen.

Vanaf dan blijven we in het noorden van Italië, bij bergen en meren, waarna we voor onze laatste pleisterplaats Italië gaan verlaten, en in Slovenië bivakkeren. Van daar vatten we onze weg huiswaarts aan, maar dan zijn we al vele weken verder en daar denken we nu nog niet aan.

De plannen zijn gesmeed en uitgewerkt, ik weet hier en daar wat mooie fotoplekjes, als we zin hebben kunnen we gerust wat improviseren, en we gaan vooral heel hard genieten.

Als je hier al wat langer leest, weet je dat wij geen citytrippers en museumbezoekers zijn. We houden het bij kleine gemeenten en dorpjes, en de natuur. Meer hebben we niet nodig. Dit jaar gaan we meer nog dan anders de grote steden vermijden (Napels, Bologna, Milaan bijvoorbeeld) omdat we zeer op onze hoede zijn voor diefstal.

Bloggen ga ik ook doen, zoals elk jaar. Dat bloggen, die foto’s, het zorgt ervoor dat we ons achteraf heel veel herinneren van onze reizen, en daarom doe ik het elke keer opnieuw.

Dus de komende weken geen Week in beeld, want het wordt een ganse vakantie in beeld. #wedraaiendoor blijft wel doorlopen, tussen de reisverslagen door.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

21 reacties

  1. Voor jullie samen een heerlijke reis. Jammer dat de eigen mobilhome er nog niet is, maar jullie vinden zeker een waardig alternatief. Genieten is de boodschap. Italië is zooooo mooi, het land waar ik ooit verliefd op werd.

  2. Een geweldige trip in het vooruitzicht, ik zal aan jullie denken tijdens het kijken naar de Giro op tv. Zo n trip maken is toch net anders. Veel plezier.

Zeg het eens?