Op zoek naar bloginspiratie kwam ik deze tegen: 15 reisdilemma’s, wat kies ik als het écht moet? En omdat onze vakantie dichterbij komt, vind ik het wel leuk deze dilemma’s eens aan te pakken. Opgesplitst in 3 delen. Vandaag deel 2.

Azië Afrika

Dit is er eentje waar ik zeker niet over hoef na te denken. Vliegreizen willen we niet doen, dus geen Azië of Afrika voor ons. Het enige waarvoor ik een uitzondering zou willen maken voor die ban op vliegreizen, is Australië. En Nieuw-Zeeland. Maar dan liefst de twee samen en voor een echt lange trip.

Als ik echt moet kiezen: doe me dan maar Azië. Dat trekt me net iets meer aan dan Afrika.

Barcelona / Rome

Maar enfin, alweer: geen van beide. We zijn in de eerste plaats echt geen citytrippers. Lang leve de natuur en kleine dorpjes. Als er al een uitzondering zou komen: Parijs, graag.

Dus, ook, als ik moet kiezen: Barcelona. Geen idee waarom eigenlijk.

Hotel / camping

No brainer. Camping. Op hotel gaan zegt ons niks, helemaal niks. Lijkt ons eerder een keurslijf, om het een beetje opgeblazen uit te drukken (en zit maar eens opgeblazen in een keurslijf). Geef ons maar de vrijheid van onze mobilhome. En soms vinden we een camping dan al wat benauwend, liever nog de algehele vrijheid van een camperplaats, waar je komt en gaat wanneer je wil.

Citytrip / natuurvakantie

Zoals ik hierboven al zei. Natuurvakantie, all the way. Oceaan, bergen, meren, rivieren… daar zijn we erg tevreden mee. Citytrippen zegt ons heel weinig. Al helemaal niet in de zomer, ik kan niet meer tegen de hitte en dan rondlopen op het hete asfalt/beton in een stad… lukt niet meer. Ik ben dan zelf ook niet meer de aangenaamste om mee om te gaan. Gelukkig komen Meneertje Mertens en ik goed overeen in wat we al dan niet graag doen.

Wereldreis / de wereld zien in meerdere keren

Misschien moeten we maar eens op wereldreis. Met de mobilhome. Reis rond de wereld in 800 dagen. Of zoiets. Met de mobilhome de boot op om de oceanen over te steken en al. Als we veel geld hebben. We zullen wel eerst eens de Lotto moeten winnen. Maar we spelen niet met de Lotto, dus dat blijft een utopie. Geen droom, want eigenlijk droom ik daar ook niet van. Er is genoeg te zien in Europa.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

34 reacties

 1. Af en toe een stad bezoeken is wel een fijne afwisseling, wel niet in de Zomer ,zelfde reden wat je aangeeft. Plus een prè Camperplaats waar we wel buiten het centrum staan. Is dat er niet dan zoeken wij het niet eens op.
  Vliegen doe ik ook niet meer, vliegangst gekregen.
  Hotels ben ik niet afkerig van, ook daar heb je verschillende en waar je kiest of je buiten Hotel eet en casual aan tafel kan 😉
  Maar moet bekennen dat het al jaaaaren geleden is. Wij reizen al behoorlijk wat jaren met de Camper.

   1. Ik zal er eens over nadenken wat mijn mogelijkheden beperkt op hotel, maar ik zie niet direct iets om eerlijk te zien. Tenzij je bedoelt dat je op tijd aan het ontbijt moet zitten? Die tijden zijn meestal tussen 6u30 en 11u. Tegen die tijd ben ik er wel uit. 😉

    1. Ik herken me hier volledig in Myriam 😉, maar dat wist je al. Ik ontdek ook geen echt keurslijf. Behalve dat het al eens kan tegenvallen qua drukte en je dan door gemaakte reservatie niet meer kan verhuizen naar een andere locatie, wat misschien wel nog mogelijk is met een camper?

    2. Ja, de uren van het ontbijt, netjes aan het ontbijt moeten verschijnen, de uren dat je zonder problemen binnen en buiten kan, de uren om in te checken en uit te checken. Dat soort dingen.
     We prefereren zelfs een camperplaats boven een camping daarvoor.
     Maar tegelijk: ieder zijn ding, en reizen moet je doen zoals je het zelf graag doet. Hélemaal niks mis mee 🙂
     (ben wel blij dat Meneertje Mertens en ik op dat vlak goed overeen komen)

     1. Ik denk dat je daar toch een verkeerd beeld van hebt. In de Ritz in Parijs ga je je misschien wel netjes moeten kleden aan het ontbijt, maar dat is niet het soort hotels waar wij gaan. En checkin en checkuit is nooit zo strikt hoor, en tegenwoordig vaak online waarbij je een code krijgt van de deur. Zo kan je ook 24/24 binnen en buiten als er geen receptionist is.
      Maar gelukkig is er voor iedereen iets.

 2. Hotels zijn erg duur. Soms is de luxe wel fijn maar ik voel me er ook nooit zo vrij. Jullie hebben alles bij je en kunnen ook alles laten liggen zoals je wil.

  Naar Australië wilde ik ook ooit maar nu voel ik die behoefte niet meer. Europa is groot genoeg.

  1. Ja, ik denk dat jij het aanvoelt zoals ik het aanvoel.
   Helemaal met je eens dat Europa groot genoeg is, die Australië-reis blijft bij mij een droom maar ik vermoed dat dat nooit zal gebeuren. Wat ik nu ook niet echt erg vind. Dromen is altijd mooi 🙂

 3. Ik kan er mijn keuze niet helemaal bij aansluiten. Een alleenstaande heeft andere noden . Maar bij reizen met twee zou ik een camper ook heel leuk vinden. Ben ooit 2009 alleen door Ethiopië getrokken 3 weken met een chauffeur van daar.

  1. Da’s helemaal juist, als alleenstaande reis je niet op dezelfde manier dan met twee. Heel juist.
   Avontuurlijk zeg, jouw Ethiopië-reis.
   Heb je daar nog (digitale) foto’s van? Geen zin om er eens over te schrijven op je blog?
   (ik reageer momenteel weinig maar lees vaak wel)

   1. Ja heb nog digitale foto’s, was 2008 en 2009. (Begrijp ik). Het is in een bepaalde regio nadien een oorlog geweest. Toen ik er was moesten we ook met een gewapende ‘soldaat’ naar daar reizen. De avond voordien geschoten. De kogels lagen op het wegdek (aarde). Misschien schrijf ik er nog wel eens over…

  1. Voor mij zijn dat geen zorgen of hoofdbrekens, geef me een vakantie te plannen en ik heb al een groot deel van het plezier van op reis gaan 🙂

 4. O nee, ik ga echt niet kamperen, al ben ik niet blind voor “je eigen plekje” bij je hebben want ik ben niet graag van huis. Maar het gerommel op de vierkante meter word ik kriegel van.

 5. Ik ben ook vooral fan van natuurvakanties. Met mijn claustrofobisch karakter ben ik geen fan van kamperen met mobilhomes, nog minder met een tent. Maar een rijdend huis heeft zeker zijn voordelen. Een wereldreis zegt me niets.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: