Bij Picpholio zag ik een tijd geleden knappe foto’s van een foto-experiment met gloeilampen. Ik vond het fascinerend en mooi, en wilde dat ook wel eens proberen.

Tussen gedachte en uitvoering zit nogal wat tijd, maar ik vergat het experiment niet. Ik vroeg om wat meer uitleg en kreeg informatie en zelfs gebruikte kleurpatronen toegestuurd, waarvoor dank!

Daarna maakte ik mijn serieuze val, en stonden mijn ribben mij geen geëxperimenteer toe. En dan moest ik nog een gloeilamp vinden. Maar dat bleek simpel te zijn: we hadden er hier gewoon nog liggen. Hoera!

Donderdag toog ik aan het werk. Deze keer heb ik echt wel een goeie opstelling gevonden voor een donkere plek om te experimenteren. Zwart onderlaken over de matras van het logeerbed, zwart onderlaken rond mijn opgevouwen fotostudiootje gevouwen, en dat marcheerde onwaarschijnlijk goed. Fototoestel op het statief, zelfontspanner erop, en ik heb zelfs een stoeltje waarop ik kan zitten. Fantastisch.

Tablet op het bed, jpg op full screen, gloeilamp erop, rolluik en deur dicht, en fotograferen maar.

Van het eerste rondje experimenteren met sluitertijden werd ik al behoorlijk enthousiast. Supergoed gelukt! Daarna begon ik nog eens opnieuw met een kortere focale afstand en de lamp wat meer in het midden van het beeld, en het was perfect. Ik had zelf, naar het voorbeeld van de ontvangen kleurpatronen, nog wat jpg’s gezocht en ik moet zeggen: tevreden. Meer dan tevreden.

Ik heb 11 foto’s, en vind het erg moeilijk om te kiezen, zoals altijd, haha. Dus, een selectie van toch nog steeds 6 foto’s en 1 omslagfoto. Welke is jullie favoriet?

De opstelling laat ik nog even staan want ik wil nog wat meer experimenteren met andere voorwerpen. En de gloeilamp gaat in mijn koffer met fotomateriaal, want ondertussen botste ik nog op andere inspiratie met een gloeilamp. Fun fun.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

26 reacties

  1. Letterlijk én figuurlijk schitterende fotografie! Mijn voorkeur gaat naar de voorlaatste foto, maar dat is puur individueel omdat de kleuren me liggen. Ook het minder afgelijnde spreekt me daarin erg aan.

  2. Die met de dunne veelkleurige lijntjes is mijn favoriet. Ik heb opgezocht hoe je dit moest doen. Dat is nog een heel werk. Prachtige resultaten. Ik snap dat je verder wil experimenteren

  3. Poehwee…. dat is niet even zómaar een foto maken, dan heb je het echt wel over een stevige hobby. Ik snap wel dat je niet kunt kiezen. ik kan het ook niet en vind ze allemaal rezue kunstzinnig!

  4. Prachtig, ik kan niet kiezen! Ik heb zelf pas geëxperimenteerd in een aardedonkere badkamer met camera op statief en rondjes draaien met een zaklamp. Lange sluitertijd. Dan krijg je ook witte rondjes…..

  5. Wow zo knap geslaagd. Mag ik er twee kiezen? Dan ga ik voor nummer 2: ik zie er bloemblaadjes in en nummer 5 want die doet me dan weer denken aan van die oude lampen of vazen gemaakt van pâte de verre. Schit-te-rend gedaan!

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: