Zondagochtend maakten we een wandeling in de Bourgoyen-Ossemeersen, het natuurreservaat vlakbij Gent. Het was grijs, maar we hadden frisse lucht nodig om het snot uit ons hoofd te laten waaien. We vertrokken laat voor ons doen, dus het was er al iets drukker, en we kwamen vooral heel veel joggers tegen.

In begin zagen we nog wat blauwe lucht.

De lente komt heel voorzichtig om het hoekje piepen.

Het natuurgebied is een waar vogelparadijs, met verschillende uitkijkhutten waar je kan observeren.

Toch wel speciaal, deze boom.

Ik vergeleek het met een appartementsgebouw voor aalscholvers, Veerle noemt het “de kraamkliniek”.

Hoeve Valkenhuis.

Nog een laatste blik vanuit een uitkijkhut.

We komen nog een revalidatiemaatje tegen, en staan na een dikke 6 kilometer terug aan de auto op de parking in de Driepikkelstraat.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

22 reacties

    1. Jij zou je daar zeker ook thuis voelen, ben ik wel zeker. Jammer dat het zo ver is hè 🙂 De Gentbrugse Meersen, aan de andere kant, ook daar zou jij gelukkig zijn.
      (op beide plekken wel altijd lawaai van verkeer, want gelegen bij belangrijke snelwegen/ringwegen, en dat ben je dan wellicht niet gewoon)

    1. Goh ja… geen reden tot schaamte 🙂 Ik vond tot nog toe de Gentbrugse Meersen altijd wat aangenamer, in de Bourgoyen is het soms bijna file-wandelen. Met zoveel mensen rond mij kan ik mijn hoofd niet leegmaken tijdens het wandelen. Om 9u vertrekken was duidelijk al vrij laat. In de namiddag is het daar gewoonweg druk.
      Maar wel mooi, dat wel.

Zeg het eens?