Vrijdag fietste ik naar het arboretum in het provinciaal domein Het Leen in Eeklo, benieuwd hoe het daar zou zijn met de vele magnolia’s.

Sommige bloeien al, de meeste staan nog in de bot. Bij de vroege bloeiers is de vorstschade aanzienlijk. Hopelijk gaat het met de andere wat beter.

Een rijtje foto’s van die magnolia’s en ander bloeiend moois.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

35 reacties

  1. Ja, alles is laat dit jaar. Het is even op het verkeerde moment echt warm geweest, waarop alles te vroeg in de bot kwam, en nu blijft het maar koud. Traag, trager, traagst. Maar nu begint het toch wel mooi op gang te komen.
   (en ’t is plezant weer om naar de koers te kijken, haha)

 1. Mooi plekje tussen al die bloesem, lijkt me fijn wandelen.
  Mooi dat die magnolia al in bloei staat, zo ver is die van onze overburen nog niet. Maar de prunus met de kleine bloemetjes in onze achtertuin staat sinds vanmorgen wel ineens in bloei.
  Fijne zondag verder.

 2. Hier begint het ook langzaam op gang te komen. Prachtig om de groene kleuren weer aan de bomen en struiken te zien verschijnen. Hier en daar al een bloesem inderdaad. De lente staat om de hoek te wachten…

 3. Wij wandelen daar ook met graagte. (Mijn broer woont er op een steenworp(je) vandaan.)
  Nu is het vooral genieten van de magnifieke Magnolia’s stellata. Die zijn traditioneel het eerst. Heerlijk.

 4. Heerlijke foto’s! De knoppen van de magnolia zijn toch al mooi om te fotograferen. En heerlijk slenteren en genieten lijkt me. We hebben hier een arboretum met ongelooflijk veel soorten magnolia’s. Maar we mogen er maar in vanaf 1 april of de eerste zondag van april. Vorig jaar waren ze al uitgebloeid 😡

  1. Dat vind ik echt onnozel, dat het maar vanaf 1 april toegankelijk is. Inderdaad, veel kans dat alles dan al uitgebloeid is. Alhoewel, dit jaar niet denk ik 🙂 Hier kan je er het hele jaar door binnen.

 5. Je hebt er mooie lentefoto’s aan overgehouden. De lente is intussen begonnen en hopelijk mogen er nog veel zulke dagen volgen. Een domein dat ik niet ken en ook niet bij de deur zo meteen.

  1. Laat het maar snel wat beter weer worden, ik heb het wat gehad met deze herfstige lente 🙂
   Met de trein (of de bus) naar Gent-Dampoort, vandaar met de trein naar Eeklo, en het is niet ver van het station daar 🙂

 6. Prachtig iom te zien bloeien. Nu gaat het hard. Prachtig foto’s heb je gemaakt.
  Lente is bij jullie hangt wel in de lucht. Bij ons is het triest weer. Donker. Fijne dag.

Zeg het eens?