Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zaterdag begon als een frisse dag.

Milan en Sara kwamen langs, Milan in werktenue, om een gootje en regenton te installeren aan ons tuinhuis.

Testen…

… checken…

… en het resultaat mag er wezen. Dankjewel Milan!

Maandag trok ik naar de Fotoschuur. Voor mijn vertrek maakte ik nog snel een foto van een mini-narcis in onze tuin.

Ik maakte foto’s van Janna en Otto…

… en Janna maakte foto’s van Otto en mij.

Bij Janna maakte ik een foto van een krokus…

… en van een mooie helleborus met een lieveheersbeestje.

Janna maakte een actiefoto.

Let op mijn sexy kloefkes.

We waren in foto-mood, geloof ik. Ik vouwde nog een stapel was. Voor:

Na.

Voor/na foto’s van mijn haar zijn er niet, maar neem van mij aan: de kapster kwam, en die nest krullen op mijn hoofd is getemd tot een zalig kort koppie haar.

Dinsdag maakte ik een eerste van 4 kussens voor de stoelen buiten. Dit jaar zijn we een volledige zomer thuis, en ik wil het buiten comfy maken.

Na het truitje voor Otto, begon ik aan een cardigan voor mezelf. Voorlopig is het een heel moeizaam begin. De wol breit niet mooi, het wil maar niet lukken, en ondertussen heb ik een ander patroon gezocht. Op hoop van zege.

Vrijdag fietste ik eens naar het arboretum in Eeklo. Het was een heerlijk fietsritje, en ik maakte veel foto’s van de magnolia’s, daar deel ik er morgen wat van. De meeste magnolia’s stonden nog in de bot, volgende week (en de week nadien) moet ik echt eens terugkeren.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

36 reacties

  1. Dankjewel 🙂
   Ja, ik zeg tegen haar dat ze moet zorgen dat er veel op te vouwen is, ik vind het een aangename manier om te helpen.

  1. En goed werk geleverd door de mannen. Daar ga je plezier van hebben. Ik zou nu moeten zegggen: laat het maar regenen, maar dat ga ik niet doen. Genoeg regen gehad voorlopig.

  2. Dankjewel 🙂
   Ja jong met 5, dat stapelt zich op 🙂 En ik zeg altijd dat ze moet zien dat ze genoeg heeft tegen dat ik kom, ik vind het een fijne manier om te helpen.

  1. 🙂
   Ja die stapels was, met 5 heb je wel wat hè, ook al zijn ze nog klein. Ik was in de periode met ons huishouden van 6 ook altijd aan het wassen, had ik het gevoel.

  1. Ja, daar gaan we zeker nog veel geniet van hebben. We gaan er wellicht nog een tweede bij zetten (die blauwe zit nu ook nog vol maar die gaat nog verdwijnen).
   Jij ook een prettig weekend!

 1. Goed werk met het gootje.
  Ja met 5 personen heb je veel was en vouwwerk. Weer goed werk.
  Prachtig het kleine narcisje. En weer de mooie foto’s van Otto met mama en oma 👵. Schone kloefjes 😀. Oei dat breiwerk daar loopt inderdaad iets mis. Een hele zomer thuis? Geen ronde dit jaar… de Giro dan… leuke kussens worden dat.

 2. Een lekker fris kort kopje haar, makkelijk in onderhoud. Zo’n nieuwe kussenhoezen kunnen al eens wonderen doen. Een nieuw accentje hier of daar, een mens heeft heus niet veel nodig om een sprankel geluk te voelen. Mooi motiefje trouwens!
  Magnolia foto’s, dat ruikt naar lente 😃💐.

  1. Da’s waar, het zijn soms de kleine dingen die het hem doen, zoals de bloemen en vogels op de stof van het kussen 🙂
   Ik ben zo blij dat de lente op komst is, nu het weer nog!

 3. Hoe groter de regenton, hoe beter, zeker gezien de steeds droger wordende zomers. Ik installeer bij klanten regelmatig tonnen van 500 en 1.000 liter. Geen overbodige luxe.
  P.S.: Al eens een macrolens overwogen? Nu zie ik dat je nogal ver van de bloempjes af staat om foto’s te nemen.
  P.S.: Sexy kloefkes. 😉

  1. Er komt er zeker nog een tweede bij. Dit is een huurhuis, dus we probeerden de investering wel wat in te perken. Maar ik zie zeker het nut van een ton van 500 of zelfs 1000 liter.
   Een macrolens, jazeker. En een 70-200 ook. Haha. Elke keer denk ik: dit is de laatste lens die ik koop. En dan bedenk ik weer iets anders. Een volgende investering wordt dus één van die twee 🙂

   1. Ik gebruik veelal IBC-vaten van 1.000 liter. Die zitten bovendien nog eens in een roestvrijmetalen structuur verpakt én zijn – niet onbelangrijk – voorzien van een kraan om water te tappen. Kostprijs voor zulk een vat: € 50.
    Een dergelijk vat kun je bekleden, bijvoorbeeld met hout, om het aan het zicht te onttrekken. Heel erg praktisch, wat ik je brom.

    1. Moesten we ergens wonen waarvan we er zeker van zijn dat we er blijven, dan zou ik dit zeker overwegen. Nu ligt dat nog wat moeilijk. We zijn hier wreed content, maar het is een huurhuis en wat we in de toekomst gaan doen, ligt nog niet vast.
     Merci voor de info en voor de link!

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: