Nog eens een stokje, dat ik laatst zag bij Melody en Myriam.

Wat at je als ontbijt deze morgen?
Een kom met frambozen en granaatappelpitten (uit de diepvries), een banaan, en yoghurt. En een rozijnenboterhammetje.

Wat was het eerste wat je zag toen je deze morgen naar buiten keek?
Regen.

Ga je iets doneren aan een organisatie om de mensen in Turkije te helpen na de aardbeving?
Dat hebben we gedaan.

Welke series of programma’s volg je momenteel op tv?
Op TV kijk ik alleen naar de koers. Op mijn laptop kijk ik al een hele tijd naar Masterchef Australia, hele jaargangen na elkaar.

Waar kijk je vooral niet naar op tv?
Het nieuws. Ik kan het niet meer uitstaan. Kan er een hele uitleg over geven wat me eraan ergert, maar dat doe ik niet. Ik volg het nieuws online.

Stel dat je opnieuw zou kunnen beginnen, zou je voor dezelfde studies en beroep gaan?
Nee. Ik zou nog altijd willen doen waar ik van droomde: studeren voor bibliothecaris.

Stel dat je ter dood veroordeeld bent en je mag je laatste maaltijd kiezen, wat zou je kiezen?
Oostendse garnaalkroketten met frietjes.

Wat krijg je het liefste voor Valentijn, bloemen, lingerie, een uitstapje?
Euh. Over het algemeen doen we niet aan Valentijn. Soms brengt Meneertje Mertens een boeketje mee, en dan vind ik dat wel leuk. En we sturen elkaar een digitaal kaartje. Maar aan cadeaus doen we niet, we kopen iets als we dat nodig hebben.

Je wint een prijs, een etentje met alles erop en eraan en mag kiezen waar je gaat, welk restaurant kies je?
Hmz. Ik ben niet aan Michelin-sterren, dus dat hoeft al helemaal niet voor mij. Eerlijk? Ik kan niks bedenken. Als we al eens uit eten gaan, dan is het niet naar een duur en fancy restaurant. Simpele zielen, wij.

Welke kledingwinkels ga je het meest je kledij kopen?
Het is al heel lang dat ik nauwelijks nog kleren koop. Ik maak het meeste zelf. Behalve sokken (H&M), Bh’s (sport-bh’s van Hünkenmöller) en jassen (waar ik een mooie vind). Voor de rest heb ik wel mijn favoriete stoffenwinkels.

Wat schotel je je gasten het liefste voor als je visite hebt?
Wij zijn de laatste tijd nogal aan soep-feestjes. Soep, brood, beleg. Simpel. Gezellig. En in de zomer vinden we een barbecue leuk, nu we een grotere tuin hebben.

Heb je al eens nagedacht over je eigen begrafenis?
Ja. Meneertje Mertens weet wat ik wil. Misschien moet ik dat eens op papier zetten. Of misschien staat dat ergens op mijn blog, het zou me niet verbazen. Ik herinner me zo vaagweg iets. (zie je wel)

Je hebt nog eens deelgenomen aan een wedstrijd en deze keer won je “De reis van je leven”, waar wil je het liefste naartoe als het je geen enkel eurootje zou kosten?
Naar Australië. En/of naar Nieuw-Zeeland.

Gebruik je make up en zou je een behandeling overwegen om er beter uit te zien?
Make-up gebruik ik al lang niet meer, een behandeling is wel het laatste wat in mijn hoofd opkomt.

Wie zou je graag een taart in het gezicht gooien?
Taarten zijn niet om mee te gooien. Taarten zijn om op te eten. Ik krijg altijd de kriebels van die cake smash foto’s, wat een verspilling. Idem voor taarten gooien dus.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

18 reacties

 1. Een soepfeestje, dat vind ik nu geweldig origineel. Wij doen altijd pasta, maar soep lijkt me ook wel nog tof!

  En qua sterrenrestaurants, als je het overweegt moet je echt Vrijmoed doen. Zo zalig. Roots in het Patershol heeft geen ster maar ook écht lekker en over de middag nog niet te duur. Publiek is heel chill voor een sterrenresto. Ik kan daar ZOOOO hard van genieten trouwens, van heel die beleving.

 2. Ik wil wel samen met jou garnaalkroketten met frietjes gaan eten als we ter dood veroordeeld zijn. Of zonder die terdoodveroordeling. En daarna een taartje, want die zijn inderdaad om op te eten en niet om mee te gooien.

  1. Myriam, we gaan dat eens doen. Als we onze eigen mobilhome hebben (en dat zou niet te lang meer moeten duren) spreken we eens af. Goed?

 3. Eigenlijk kan ik me niet voorstellen dat je nog zou willen eten wanneer je ter dood veroordeeld bent. Maar qua restaurant gaan wij het wel eens worden, gewoon simpel. en eigenlijk nog liever gewoon thuis.
  Ik gebruik nog wel oog make- up maar laten verbouwen no way, tenzij er oogleden op m’n schoenen hangen, dan moet je natuurlijk wel iéts doen om weer zicht te krijgen. 😉

  1. Ja, daarover kunnen we het wel eens worden 🙂
   Haha ja, maar die oogleden, dat zou dan geen cosmetische chirurgie zijn hè maar medisch verantwoord 🙂

 4. Heel leuk te lezen en dan zie je dat mensen soms dezelfde droom hadden. Bibliothecaris, een jaar zaterdag studies gedaan in Brussel, helaas niet te combineren met mijn werk Leuven – Ledeberg. Ontbijt: geroosterd brood met confituur. Maar zou misschien beter wat meer fruit eten 😀. Nog andere dingen gelijk lopend. Gezellig lezen je log.

  1. Ha, heb jij nog in Ledeberg gewerkt! Ja, het blijft bij een droom, bibliothecaris, ik had het toch wel graag gedaan.
   Dankjewel, fijn compliment 🙂

 5. ‘k vind het precies niet vreemd dat je al over je dood en begrafenis hebt nagedacht, maar weet jij echt de maaltijd voor een laatste avondmaal? echt? Oh ik zou echt niet weten wat te kiezen.

Zeg het eens?