Bovenaan in mijn menu (Home, wie, waar…) staat sinds kort een pagina “leeslijst”. Geïnspireerd door djaktief, ik pikte zelfs de shortlist en longlist van haar (*).

Ik lees al heel lang blogs in feedly. Het was het moment om de chaos daar eens een beetje op te ruimen en onder te verdelen in longlist en shortlist. En nog een aparte onderverdeling “familie”. Mijn plan is eigenlijk om feedly wat meer links te laten liggen, en gewoon regelmatig eens te kijken in mijn lijstje van blogs die ik volg.

Eigenlijk is dit wat we vroeger de “blogroll” noemden, maar wat eenvoudiger. Blijkbaar zou het nog kunnen, een blogroll maken, maar daar ga ik toch eens wat verder op moeten zoeken.

(*) wat relatief is, want mijn agenda verdeel ik al langer onder in shortlist en longlist. Dat geeft me wat rust in mijn hoofd. Wat in de longlist staat, daar hoef ik niet aan te denken, want het staat op papier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

19 reacties

  1. Ik begrijp niet wat het verschil is tussen ‘short’ en ‘long’ als het gaat om hoe jij bloggers verdeelt … Of is dat hetzelfde met zoals ik het doe …. actieve bloggers en pauzestandbloggers?

    1. Ja, zoiets, plus bloggers die ik sowieso in mijn feedly ook al minder frequent las. Het is zo’n beetje een “dagelijks” lijstje (shortlist) en “wekelijks” lijstje (longlist).

  2. Ik gebruikte bloglovin’ maar ben daar ook mee opgehouden wegens tegenwoordig steeds miserie mee (binnenkort ga ik mijn account daar gewoon deleten) . Dus heb ik ook een goeie oude blogroll geïnstalleerd als alternatief want in Feedly kreeg ik al mijn blogs niet in. En ja, jij staat daar ook tussen 😉 .
    Alleen is die blogroll alleen zichtbaar op PC en niet op smartphone.

    1. Ik ga eens kijken op mijn laptop 🙂 Ik moet eens zoeken hoe ik die blogroll online krijg, ik zie niet meteen hoe het moet. Maar ik vind deze leeslijst ook wel al OK 🙂

  3. Ik heb mijn wordpress reader en Feedly voor de niet-WP. Werkt voorlopig goed. Ja vroeger ook blogroll maar vindt deze situatie oké. Je hebt ook dagelijks wat af te werken 😀. Uitnodiging gestuurd goodreads

  4. Ik heb al vanaf het begin een lijstje met medebloggers op mijn blog staan. Een aantal daarvan volg ik al ca. 15 jaar, anderen pas sinds vorig jaar. Nu we het er toch over hebben, het is een goed plan om dat lijstje weer eens bij te werken.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: