Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

In het weekend maakte ik geen foto’s. Nul de botten. We keken naar de opening van het Vlaamse wielerseizoen (hoera!), en deden voor de rest niet veel. De ribben stonden een wandeling op zondagochtend nog niet toe.

Maandag. Golden hour in huis. Elke keer weer geniet ik daarvan.


Dinsdag. Zoals Myriam doet: today’s blue.

Woensdag. Ik ga naar de Fotoschuur en amuseer me onderweg met foto’s maken. Tot mijn verbazing zie ik onderweg, in de gevel van een huis waar ik al tientallen keren gepasseerd ben, een kapelletje. Een ienie-mienie-kapelletje. How cute is that.

Op het perron van het station van Waarschoot.

Het station van Wondelgem.

Vlakbij de Dampoort. Vroeger zag je daar het gebouw waar ik nog gewerkt heb, nu is het er volgeplamuurd met andere gebouwen.

Aan de Weba en de Decathlon. De trein lijkt leeg, maar er zit toch wel redelijk wat volk op. Ik kies meestal een wagon waar ik niet tussen de mensen moet gaan zitten, ha.

Ik maakte geen foto’s bij de girlies en Otto zag ik niet, maar ik kreeg achteraf wel een schattige foto toegestuurd. Wat een blij mannetje.

Donderdag raapte ik al mijn moed samen voor een vroeg uitstapje. De zon die op mijn telefoonfoto’s nogal rood uitsloeg, zag er beter uit op de foto’s met de Nikon (zie blogbericht gisteren).

Ik maakte een bladerdeegpizza, die was megalekker.

’s Avonds waagde ik toch eens een poging om foto’s te maken van de kus van Venus en Jupiter. De foto’s vlogen allemaal in de vuilbak, absoluut niet gelukt.

Vrijdagochtend vreesde ik eventjes dat ik de verkeerde dag uitgekozen had om de zonsopgang te fotograferen, maar uiteindelijk bleek het toch niks te worden.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

14 reacties

  1. Jazeker. Ik heb genoten van het buiten zijn, van de maan, van Venus en Jupiter, van de mooie avond… de foto’s zijn dan maar bijzaak ook 🙂

 1. Dat is inderdaad wel een grappig kapelletje in die muur. Sommige dingen zie je pas wanneer je oog er eens bij toeval op valt.
  Jammer dat je foto’s van die samenstand niet gelukt zijn, Maar ach, je hebt dit moment met eeuwigheidswaarde in ieder geval bewust meegemaakt.

 2. ja zeg, ik had al honger en nu heb ik die pizzafoto gezien. Help!

  zo’n klein kapelletje doet me denken aan de voetschrapers die je in stadswoningen kan zien en waar nu vaak projecten in zijn van miniatuur dingetje. Bij een paar huizen verder van ons zit er een WK drinkbus in nu. Leuk souveniertje.

  1. Ha, tof! Wel een leuk project, ik hou van dat soort kleine dingetjes.
   Wij hadden ook zo’n voetschraper aan ons huis in Gent.

Zeg het eens?