Vorige week dinsdag maakte ik een vroege wandeling in een ijzig koud Waarschoot. Ik wandelde in een lus via het fietspad langs de spoorweg, het Rattenkasteel, de Koudekeuken en zo via een aardeweg terug naar ’t Hoeksen en naar huis.

De lucht was één en al prachtige pastelkleuren.

Als ik een treintje zie, moet ik het fotograferen.

Ook de maan was present.

Het paardje had het ook niet warm, denk ik.

Tafereeltjes met rijp zijn altijd mooi.

Wat men in de volksmond “het Rattenkasteel” noemt, is de Priorij Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hove.

Richting Eeklo.

Daar is ze.

Mijn favoriete foto van deze reeks.

Even afgeleid.

De aardeweg tussen de Koudekeuken en ’t Hoeksken.

Een laatste foto, met een mede-vroege wandelaar.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

18 reacties

  1. Ik vind die ook zo verbazend mooi altijd. Ik ben niet aan pastelkleuren, behalve als het om die kleuren in de lucht gaat. Dan vind ik ze prachtig en inspirerend.

 1. Wat een prachtige serie van je wandeling in die licht winterse berijpte wereld. Een mooie combinatie van het wit en de pasteltinten in de lucht.
  Omdat ik in de grootste stad van ons land zonder spoorverbinding woon, en er in een omtrek van 25 km ook geen treinen rijden, fotografeer ik onderweg waar mogelijk ook graag een trein of een spoorwegovergang.

  1. Dankjewel 🙂
   Ha ja, ik begrijp dat helemaal, dat je dan al eens graag een trein fotografeert.
   Hier hebben we een lijn met een dieseltrein, waarop om het uur een trein rijdt. Langer of korter van aantal rijtuigen naargelang het uur. Want er wordt toch wel goed gebruik van gemaakt. Het is een favoriete treinlijn voor mij, van Eeklo naar Ronse, vaak door heel mooie landschappen. En als ik het treintje zo in het ochtendlicht zie, ja, dan moet er een foto gemaakt worden hè 🙂

 2. oooh ik ben toch zo’n fan van bevroren winterpracht. Da’s zo schoon en delicaat.

  Is Het Hoeksken in Waarschoot? Want die bestaat ook in Ursel. Ik ken mensen die daar wonen, vrienden van mijn ouders. Heb er ooit gelogeerd.

Zeg het eens?