Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Deze week hadden we nieuwe bezoekertjes in onze tuin. Ik maakte een filmpje van al het gefladder, en merkte toen op dat er een vogeltje de zotte fratsen van de meesjes zat te observeren. Bleek een vinkje te zijn (dat ik hier het hele voorjaar gehoord heb, suskewiet, suskewiet!).

En toen riep Meneertje Mertens: wat zit er daar! In het gras!

Te grazen!

Yup, een groene specht. Wij blij met de diversiteit in onzen hof.

Ook de planten doen het hier goed.

Dinsdag lokte Sara me ’s morgens mijn kot uit, door te zeggen dat de zonsopgang de dag voordien erg mooi was, met zo’n grote oranje bol. OK dan, goed ingeduffeld, en ikke weg. Gelukkig had ik al zo’n beetje een plan waar ik naartoe zou gaan, alleen ontbrak mij eerder de moed.

Was het de moeite? Oh ja, het was zo de moeite!

Met het “rattenkasteel”.

Het licht van het gouden uur was prachtig.

En de planten waren kunststukjes geworden.

Thuis vond ik een tuin vol liefde.

Woensdag maakte ik opnieuw een wandelingetje. Op een 100-tal meter van ons huis is een kapelletje.

En deze staat ergens op ’t Hoekje.

Zo’n typisch oud huisje in de buurt, geen idee of het bewoond is. De details spraken me aan, het kapelletje aan de muur, de kat op de vensterbank.

Daarna liep ik efkes verloren, maar uiteindelijk vond ik toch nog mooie paden.

Donderdag kwam ik mijn kot niet uit, zin om eens lekker binnen te blijven.

Afgewerkt product van de week: een legging. Eindelijk. Maar, het allerbelangrijkste: fits like a glove, ik ben content en ga er nog eentje maken.

Vrijdag zou ik wandelen bij zonsopgang, maar toen bleek er overal een dun laagje ijs te liggen. Je ziet het zelfs op de foto. Dus bleef ik netjes thuis, geen zin in valpartijen.

Ik werkte vrijdagavond ook nog mijn sjaal af, maar daar is nog geen foto van. Komt. Een sjaal die ik ga dragen, ha!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

26 reacties

  1. Jouw schrijven en foto’s zijn elke zaterdagochtend puur genieten. Celebrate the little things, jij doet het en wij genieten mee. Dank voor dit cadeautje bij het wekelijks ontbijt.

    1. Dankjewel, dat zijn ook mijn favoriete foto’s 🙂
      En ik vind dit een mooi compliment. Ik vind dat ik inderdaad nog altijd bijleer, en ik vind het mooi dat dat gezien wordt.

    1. Nee, dat kan ik me voorstellen. Ik ben ook héél voorzichtig, van zodra ik een gladde plek vermoed, ga ik heel traag schuifelen 🙂

Zeg het eens?