Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend! De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik What’s Going On van Marvin Gaye, waarop Goofball doordraaide met I Heard It Through the Grapevine van The Flying Pickets.

Bekentenis: ik haat a capella. Er is niet veel wat ik haat, maar a capella… de rillingen van afschuw kruipen over mijn rug. Bweurk. Die versie van Is She Really Going Out With Him van Joe Jackson die iedereen zo leuk en mooi vond? FFS, geef mij de originele versie, alstublieft. Ik heb trouwens hetzelfde met beiaard- en klavecimbelmuziek. Voila. Het is eruit. Rap weg van a capella dus.

Met Eight Miles High van The Byrds. Een klassieker toch? En dan zijn die Flying Pickets meteen weer weg. Daag! (sorry Goofball, een volgende keer zal ik positiever zijn)

Ik had natuurlijk ook Turn Turn Turn kunnen kiezen, in de zin van “draaiduomenlooptrapweg”, wie weet welke wending (pun intended) onze #wedraaiendoor dan had genomen. Toch ook een wreed schoon nummer.

Is er een Neil Finn connectie, hoor ik daar iemand in de zaal vragen? Welja. Nog los van de duidelijke invloeden op zijn muziek. Ze speelden ooit samen, Crowded House met Roger McGuinn, onder andere dus dit Eight Miles High.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

10 reacties

Zeg het eens?

%d