De foto’s die ik tijdens onze reis in juli in Frankrijk met de Nikon maakte, bewaarde ik voor thuis. Die foto’s zijn veel beter als ze zorgvuldig geselecteerd en bewerkt worden. En zo kan ik onze reis nog eens herbeleven ook. Ik laat ze beetje per beetje op jullie los, elke keer foto’s van 1 dag.

Op dag 16 stonden we een hele dag naast een zonnebloemenveld, maar de bloemen stonden met hun kopje naar de verkeerde kant, de zon zat achter ons. En ik ging echt niet door die boer zijn veld gaan lopen en zijn gewassen beschadigen om foto’s te maken. Maar ik nam me plechtig voor: het eerstvolgende geschikte veld is gonna be mine, en dan maak ik zoveel foto’s als ik kan.

En ik moest niet eens lang wachten.

Na de wedstrijd reden we naar een camperplaats in Villasavary, en wat lag daar op pakweg 200 meter van die camperplaats? Een zonnebloemenveld! Meneertje Mertens wist al snel dat we de dag nadien niet zouden vertrekken voor ik foto’s had.

De dag nadien werd weer een bloedhete dag. We hadden besloten een koersdag te skippen, en alles op het gemakje te doen. Rond 10u was het al 27 graden, dus ik trok erop uit voor foto’s voor het al te heet werd.

Klaar voor een overdosis zonnebloemen? Of kan dat niet, op koude en grijze zonnige herfstdagen?

Jammer dat het niet goed lukte om het dorp op de achtergrond te fotograferen, daarvoor werkte de zon tegen. Maar ik ben tevreden met de foto’s die ik maakte.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

23 reacties

Zeg het eens?