Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zaterdag was er wederom een feestje, waar ik weinig foto’s maakte. Deze van Meneertje Mertens en Jens vind ik wel leuk.

In het terugkeren reden we nog eens langs onze “oude baan” naar Gent, en was er een mooie zonsondergang.

In de loop van de week ervoor maakte ik een rok, een zomerrok, goes to show hoe traag ik ben. Ik werkte af met een rolzoompje in bijpassende kleuren (het kleurige overlockgaren tikte ik op de kop in de kringloopwinkel), altijd leuk vind ik dat.

Ik kreeg een goeie tip van Dorothé van djaktief om mijn beer mooie oogjes te geven, zodat hij er niet meer uitziet als een beer met een gasmasker. Schattig hè 🙂

Woensdag was er een vrolijk zonnetje, en opeens begon het te gieten. Maar echt, keihard gieten. Het resultaat: een mooie regenboog. Een dag later vernam ik van mijn schoonzus dat het de kleine Jac was, die er ons daar boven in de hemel aan herinnert dat het bijna zijn verjaardag is. We zijn jou nog niet vergeten, lieve Jac.

Afgewerkt product van de week: een shirt met lange mouwen. Draag ik quasi continu in de winter, een warm onderlaagje. De stof is heerlijk zacht maar was wel moeilijk om te naaien. En ik moest natuurlijk nog eens een beginnersfout maken: halsboord in de verkeerde richting geknipt, en ik kwam er pas al naaiend achter dat de stof maar in 1 richting goed rekt. Niet die van het halsboord, dus. Losgetornd, nieuw boord geknipt, daarmee ging het beter. Niet perfect door de moeilijke stof, maar goed genoeg voor een onderlaagje.

Ik slaap slecht en raak niet op tijd uit mijn bed om nog eens de zonsopgang op verplaatsing te gaan fotograferen, maar ben wel blij deze schoonheid vanuit ons huis te kunnen zien.

Een stapeltje geknipte stof, die hopelijk volgende week tot een mooi afgewerkt product zal leiden.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

10 reacties

 1. De lachende gezichten op de mannenfoto lokken hier spontaan een glimlach uit.
  Via doortikken ontdekte ik dat je zus ook een blog had. Ontroerend om erin te lezen.
  Van regen houd ik niet, van regenbogen daarentegen.

 2. Op en gegeven moment postte iedereen foto’s van regenbogen (moi aussi). Dat moet dus op woensdag geweest zijn. Een mooi natuurfenomeen. Het zou zonde zijn om er geen foto van te nemen.

 3. Al met al toch best wel veel gedaan! Leuk die kleurige rok. Je hebt wél professioneel “gereedschap” bij de hand, daarbij is mijn naai machientje maar héél simpel , maar ja, ik doe er ook niet zoveel meer mee.

 4. dat slechte slapen is een drama want alles wordt er door beïnvloed / bepaald. Ik wens je van harte toe dat dat snel zal veranderen…

  En het kleren naaien, daar benijd ik je om…. jammer dat je ver weg woont anders had je er een klant bij 😉

 5. Ik vind die zomerrok nog wel herfstige kleuren hebben. Kan die niet met broekkousen onder?
  Regenbogen, ze doen ook altijd iets met mij. Iets met weemoed en tegelijk blijdschap. De laatste weken heb ik er hier veel gezien. Die ene die ons kilometers lang vergezelde van Kortrijk naar Brugge op de verhuisdag van mijn jongste (recent uit de kast gekomen), stemde mij heel blij.
  En slaapwel, wil ik jou en mezelf ook heel graag wensen.

Zeg het eens?