De foto’s die ik tijdens onze reis in juli in Frankrijk met de Nikon maakte, bewaarde ik voor thuis. Die foto’s zijn veel beter als ze zorgvuldig geselecteerd en bewerkt worden. En zo kan ik onze reis nog eens herbeleven ook. Ik laat ze beetje per beetje op jullie los, elke keer foto’s van 1 dag.

De tweede rit van de Tour die we volgden, was de fameuze kasseienrit in het noorden van Frankrijk. We zochten de kasseistroken niet op, maar posteerden ons wat eerder in Montigny-en-Ostrevent. Langs de kant van de weg, tussen de andere campers.

Ik maakte er een fietstochtje, met mijn gewone fiets, want ik had een route uitgestippeld met behoorlijk wat onverharde wegen. Daar begin ik niet aan met mijn koersfiets. Maar bleek uiteindelijk dat het ook met mijn gewone fiets behoorlijk uitdagend was. Dit bijvoorbeeld. Zo’n smal pad, daar ben ik niet goed in. Dan ga ik verkrampt en bibberig sturen.

Daarna was er nog iets van een meneer die zich met zijn wagen op het smalle fietspad geperst had. Ik vond het vreemd, ik vond het verlaten en voelde me lichtjes ongemakkelijk. Bleek het een brave meneer te zijn die een pomp moest herstellen (ik reed in de buurt van een waterzuiveringsstation). Voor de rest was het vooral mooi, en maakte ik veel foto’s van de bloemen langs het fietspad.

Grasklokjes…

… slangenkruid (denk ik, iemand corrigeert me wel als ik fouten maak)…

boerenwormkruid…

… bont kroonkruid (ja? niet zeker).

De hommels hierop zijn technisch niet helemaal goed, maar ik vind het ongelooflijk geestig hoe ze eruit zien als kleine helikoptertjes.

Terug aan de mobilhome fotografeerde ik nog de speerdistels aan de overkant, met een boktor erbij.

Boktor die zich helemaal leek in te graven in de distel.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

9 reacties

Zeg het eens?