Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend! De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik Breaking the Girl van de Red Hot Chili Peppers, waarop Goofball doordraaide met Vinegar and Salt van Hooverphonic.

Wat ik een prachig nummer vind, Geike Arnaert heeft een fantastische stem, en het nummer is erg intens.

Als opvolger zocht ik iets met dezelfde intensiteit, en belandde zo bij Hurt van Nine Inch Nails. Wat een intens nummer, van in het begin gaat het haar op mijn armen overeind staan. Trent Reznor is gewoon intens natuurlijk. Misschien ken je het nummer eerder van Johnny Cash, maar dit is de originele versie. Ik kende dit het eerst, en zoals wel vaker is the first cut the deepest.

Eigenlijk moet je dit nummer beluisteren met een hoofdtelefoon, en je ogen dicht. Dan overspoelt het je. Het gaat niet over pijn, het is pijn.

En nog een unplugged versie.

De versie van Cash is bijna een ander nummer. Maar even intens wel.

(beetje stilletjes nu:)

Goofball, ’t is weer aan u.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

  1. Super! Ik hoor er wel liever de stem van Cash bij, doch dat is een geheel persoonlijke voorkeur. De muziek van Nine Inch Nails vind ik dan weer mooier.

  2. De mix van de muziek van de eerste clip met Johnny Cash zou mij het meest bekoren. Logisch want Cash is hier grijsgedraaid omdat Henk er gek op was. Ik heb je raad opgevolgd en er de koptelefoon bij opgezet, goede tip.
    Moest trouwens door jou ook denken aan een van grote favorieten van vroeger, Cat Stevens met zijn ” the first cut the deepest.” Nog steeds een geweldig nummer.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: