De laatste tijd gaat het lezen me weer niet erg goed af. Een maand doen over een boek, ik vind dat vervelend. Deels had het te maken met beter slapen en dus minder lezen, deels ook omdat het lezen momenteel gewoon niet erg goed lukt.

Ik dacht, ik vraag eens op Facebook om leestips. Feelgood boeken, makkelijke boeken, zo van die dingen die vooruitgaan en waar ik naar uitkijk om verder te lezen. Beetje zoals de 7 zusters van Lucinda Riley maar die dan niet want die heb ik al gelezen.

Dorothé van Djaktief vroeg me eens mijn tips te delen, en ik maak daar twee blogposts van. De tips die ik op Facebook kreeg en nog wat dingen die ik hier en daar oppikte, en volgende week mijn eigen tips voor easy-reading-feelgood-boeken. Ik ga niet linken naar boeken, dat is me teveel werk. Het worden véél tips, je haalt er maar uit wat je leuk vindt, of helemaal niks als je liever ernstiger literatuur leest.

Wat steeds terugkomt als tip, is Appels vallen niet, van Liane Moriarty, wat ik ook meteen gelezen én goed bevonden heb. Geen vijfsterrenboek, maar het leest aangenaam weg.

Die tip kreeg ik o.a. van mijn vroegere buurvrouw Sabine, en zij tipte ook Het geheime kistje van Elle en Liefs uit Parijs.

Kennis An Wauters (niet de basketbalster, nee): “Corina Bomann De vrouwen van de Leeuwenhof trilogie, wel wat drama erin maar dat hebben de 7 zussen ook”.

Sofie, zalig mens en oud-schoolvriendin: Verborgen apotheek van Penner (ook zij raadde Appels vallen niet aan).

Vief (u allen welbekend): De bijzondere levens van Violette’ van Valerie Perrin, net als “Alles van Jenny Colgan, Cecilia Ahern, Maeve Binchy” (en Marjolijn bevestigt Binchy en Colgan)

Marjolijn (herinner je je misschien nog van eerdere blog-challenges): “Jane Gardam heeft een goede trilogie. Een onberispelijke man-Een trouwe vrouw-Laatste vrienden”.

Vriendin Amie: “Alles van Ladies Detective Agengy van Alexander McCall Smith, titels op zich zijn al geweldig. Oa The Kalahari typing school for men, How to raise an elephant etc”.

Goofball raadde nog Jo Claes en oud Houvast-maatje Peter heeft het voor Tony Coppers.

Joke (u ook welbekend): “Boeken Katie Fforde, Corina Bomann, Santa Montefiori, Lucinda Riley (andere dan de 7 zusters), Sharon Gosling, Sarah Lark”.

Ander oud-Houvast-maatje Linda raadt Santa Montefiori aan, ook een weerkerende naam (die ik ken).

Juf Sabine (of Mevrouw DD Mobilhomes) raadt Ish Ait Hamou aan.

Een vriend van mijn oudste zus vermeldt A Catcher in the Rhye, maar ik weet niet zo of dat een makkelijk leesbaar boek is.

Tamara van Meer dan mama vraagt of ik ook kinderboeken lees en raadt Nevermoor aan. Het fantasy-genre ligt me minder maar ik lees inderdaad wel graag kinderboeken. Favorieten zijn De kleine lord, De geheime tuin, Little Women, maar ook de coming of age en young adult boeken lees ik graag.

Daarnaast noteer ik ook vaak tips die ik tegenkom op blogs die ik lees. Flavie deelt heel vaak roman- en thrillertips.

Bij Samaja las ik over Middernachtbibliotheek van Matt Haig, wat me erg aanspreekt.

Bij Dorothé (die om tips vroeg, ze leest zelf veel en deelt elke maand een overzicht van wat ze las) zag ik de tip Een theewinkel vol geluk, een boek dat ik gewoon al voor de titel zou kopen.

En bij Outdoorry vond ik iets gelijkaardigs: De boekwinkel voor gebroken harten. Alleen al voor de titel, alweer. Ik kocht het boek, las het, en kan het alleen maar aanraden.

Tot zover de tips die ik kreeg. In een tweede luik volgen de tips die ik zelf kan geven, want ik had al eerder periodes waarin ik graag easy peasy feelgood boeken las.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

9 reacties

  1. Die periodes heb ik ook, en daar geef ik gewoon aan toe. Ik lees iedere avond in bed tot ik in slaap val. Als ik ‘s nachts wakker lig, lees ik verder. Overdag is lezen moeilijk omdat ik dan ook in slaap val en dat is niet de bedoeling. Lezen werkt een beetje hypnotiserend op mijn slaap, maar ondertussen geniet ik er wel van en soms doe ik heel lang over een boek omdat ik in een slaperige periode zit. Nog een tip. Grijp eens terug naar een ouderwetse klassieker zoals Jane Eyre.

  2. Het gebeurt heel vaak als ik een boek ter hand neem, dat het geen 15 min duurt of mijn ogen vallen dicht en ik slaap… tot grote ergernis soms want dat is één van de reden waarom ik weinig boeken lees.

  3. Het is gelijk een blogswap geworden zo. Ik lees deze categorie feel good boeken als afwisseling. Ik vind ze wel leuk maar ze komen in mijn oordeel niet boven 3 sterren. Ik heb mijn lijstjes nog even bekeken en vond daar in de categorie feel good Elly Koster (boeken die in Noorwegen afspelen), Jennifer Chiaverini (over quilten Alhoha en Kerst etc.) , Eva de Wit (over vriendinnen), Corinne Bomann (romantiek vrij zoet), Marcia Willet (gezinsgeschiedenissen) en Jenny Colgan, Sophie Kinsella, Jill Mansell, Lori Nelson Spielman, Amanda Prowse ,Cathy Kelly, Kathy Fforde Maeve Binchey, Manuela Inusa, Jojo Moyes, (moderne romantiek). Sommigen zijn al eerder genoemd door jou en anderen misschien. En verder kan ik mensen die lastig tot lezen komen gewoon aanraden een stel boeketreeks boekjes te lezen. Lezen verleer je ook een beetje tegenwoordig met alle kortere berichten. Zo kun je de concentratie weer een beetje trainen. Verder zou ik Young Adult boeken aanraden zoals de reeks van Kiera Cass (over een selectie programma voor een huwelijkskandidaat waaruit de kroonprins zijn toekomstige vrouw zal kiezen)

  4. Even zeggen dat ik het laatste boek dat ik las van Cecilia Ahern (‘De som van jou en mij’) niet heb uitgelezen. Iets wat me zelden overkomt dat ik een boek wegleg zonder het uit te lezen, maar door dit boek geraakte ik echt niet

  5. Eigenlijk lees ik zelf heel gevarieerd. In de bib lees ik de inhoud én de eerste pagina voor de schrijfstijl. Vaak kijk ik pas achteraf naar de naam van de auteur. Als een boek een grote meevaller is, ga ik wel bewust op zoek naar een tweede en derde en …..boek. Mijn schoonzus heeft een bib(je) in huis en kent mijn smaak, leuk meegenomen dus.

  6. Lucinda Riley ben ik mee bezig voor de verandering 🙂
    Normaal lees ik eigenlijk alleen maar thrillers.
    Heb er nog zoveel op mijn reader staan!

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: