Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend! 
De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik Song for the Dumped van Ben Folds Five, waarop Goofball doordraaide met So What van P!nk.

Het enige wat onze nummers bindt, is de kleur roze. Want verder zijn er echt wel geen links. Bij de kleur Pink is zowat het eerste nummer waaraan ik denk, Pink Frost van the Chills.

The Chills is een Nieuw-Zeelandse groep die ik halverwege de jaren 80 ontdekte. Ik hoorde Pink Frost op de radio, en was verkocht. Compléét verkocht. Op naar Music Man in de Bagattenstraat om te kijken wat ze daar van hen hadden. Muzikaal echt magische tijden, toen. Kaleidoscope World hadden ze, en nam ik mee naar huis. Martin Phillipps en zijn Chills bleven bij me door mijn leven heen. Zoveel prachtige nummers. Ook nu nog vind ik dit een pareltje, en luister ik nog heel graag naar the Chills, want in heel hun zeer woelige historie bleven er mooie albums met mooie songs verschijnen.

Het filmpje van toen, met een heel jonge Martin Phillipps.

Een opname tijdens een sessie in 2019. De tand des tijds, ja. Maar ook: man, wat blijft dit een fantastisch nummer en hoe goed is het hier wel niet uitgevoerd.

En een opname die ik een tijd geleden vond. Deed me zo’n deugd, echt ongelooflijk veel deugd. De Finn-connectie. Tijdens een optreden van Neil & Liam Finn, in 2015. Liam Finn die vertelt dat dit één van zijn all time favourite songs is. Heerlijk toch. Hij was hoop en al 3 jaar toen het nummer uitkwam. En hier speelt hij het samen met Martin Phillipps. Puur plezier. De reactie van het publiek ook, zalig vind ik het allemaal.

Voila zie, there you have it. Ik hoop dat toch iemand het nummer of de groep kent!

Goofball, ’t is weer aan u!

(dag 38 van 40 dagen bloggen)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

Zeg het eens?

%d