Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Ik heb echt weinig foto’s deze week. Maar echt, heel weinig. Geen energie om ook maar iets te doen, laat staan foto’s maken.

Ik bestelde een grote afdruk op canvas van een favoriete foto van onze laatste vakantie. Die hangt nu op bij de plek waar ik vaak zit. En ’s avonds schijnt het mooie avondlicht erop.

Twee kadertjes die ik kreeg van Meneertje Mertens, ze komen als ik het me goed herinner van Compagnie De Sporen. Plus een foto die door mijn handen ging, en die ik eigenlijk wel in het rijtje zag. Voor aan mijn werktafel. En zo kan ik vaak kijken naar en grinniken met die vrolijke gezichtjes.

Ik was niet tevreden met de drie foto’s tussen de ramen. Verschillende kaders, te chaotisch. De foto van de voetjes was afgedrukt op forex, en ik besloot nog 2 foto’s op hetzelfde formaat op forex af te laten drukken. Goeie beslissing. Nu is het echt mooi. (foto’s door Mevrouw de Fotoschuur)

Dat is het dus, foto’s van deze week. Laat ik dan maar een beetje vals spelen. Ik heb nog wat foto’s van de week ervoor, die ik pas na mijn vorige week in beeld bewerkt heb. Ik vind dat ik ze hier mag zetten.

Op een ochtend zag ik vanuit onze slaapkamer dat de zonsopgang wel eens mooi zou kunnen worden. Het was het begin van een mooie dag, maar wel een dag met smog. Ik haalde mijn fototoestel, en was blij, want het was inderdaad erg mooi. Foto met telelens. De omslagfoto is gemaakt op hetzelfde moment, veel meer uitgezoomd.

Chrysanten in de tuin zorgen voor wat kleur.

Ik profiteer mee van bloesem bij de buren.

En hier zit de week er al op.

(dag 36 van 40 dagen bloggen) (heb ik me echt niet ergens misteld?)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

  1. De Foto’s horen erbij, ze hangen heel mooi op de muur: de meisjes, de spreuken. De foto van de zonsopgang is schitterend. En zo wordt het huis een echte thuis.
    Ik hoop dat je energieniveau snel wat mag stijgt. Hopelijk komt het goed met beter weer!

  2. “Geen energie om ook maar iets te doen, laat staan foto’s maken.” Dat is vervelend, maar ook heel herkenbaar, ik heb ook van die dagen en weken. Dan is het mooi om vanuit huis verrast te worden met een mooie zonsopkomst, een bloem in de tuin die plotseling mooi in het licht staat of de kat van de buren. En het is dan vaak nog veel mooier om dan wat rond te neuzen tussen oudere foto’s.
    Je hebt de tijd in elk geval goed benut met de foto’s in huis. Langzamerhand gaat jullie nieuwe stulp aanvoelen als een goed passend en lekker zittend jasje.

  3. Mooi die foto’s van de kleintjes op forex! Mooi zo’n zonsopgang als je die vanuit huis kunt zien. Ik zie hem alleen ondergaan vanuit mijn woning.

    1. Ja, ik vind het echt heerlijk. Aan die vakantie heb ik zo’n mooie herinneringen, die foto maakt me altijd blij 🙂

  4. Je hebt er een mooi geheel van gemaakt, vooral die reeks van de meisjes vind ik pràchtig. Bedankt voor jouw reactie op mijn blog vandaag (16/07/2023) en jouw link naar jouw bericht hier.

Zeg het eens?