Elke vrijdag: Satur9’s Photo Challenge 2022. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Corona zorgde ervoor dat ik de foto challenge niet als vanouds heb kunnen volgen. Ik ben niet meer ziek, maar mijn energieniveau bevindt zich op een zeer laag pitje. Ik hoop deze voormiddag mijn schade in te halen. De resultaten vind je als vanouds hier.

Het thema van deze week: TIJD.

En, shock horror, geen foto van mij deze week. Gewoon geen moed en energie om erin te steken. Ik heb wel een idee, misschien breng ik dat volgende week ten uitvoer. Het thema van deze week is niet echt een makkelijke, vrees ik. Denk ik. Misschien vinden jullie dat niet? Een foto van een klok is al voldoende, uiteraard. Maar je kan ook experimenteren, en creatief omgaan met het thema. Op Pinterest vind je zoals altijd veel inspiratie.

Hoe deelnemen?

 1. Je kan je bijdrage uploaden naar het fotoalbum Satur9’s Photo Challenge 2022 op Google Foto’s. Link: Fotoalbum Satur9’s Photo Challenge. Dit is een publiek album. Als je niet deelneemt aan de challenge, kan je er ook de foto’s gaan bekijken.
 2. Een mogelijkheid die ik vorige week vergat toe te voegen: plaats een link naar je blogbericht met foto in de reacties. Dan voeg ik je foto toe aan het album. Als je in je blogbericht zelf naar dit specifiek bericht linkt, zou er automatisch een link bij mij moeten verschijnen. Als alle instellingen goed staan. En ook even geduld als je ‘m niet meteen ziet: ik moet die manueel goedkeuren, dus soms kan dat niet meteen.
 3. Een derde mogelijkheid is je foto plaatsen in de reacties onder het Facebookbericht dat bij de challenge van de week behoort. Dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.
 4. Mogelijkheid 4 is me je foto mailen. Vraag daarvoor naar mijn mailadres in de reacties, dan stuur ik je mijn gmail door. (als je mijn gmail adres al hebt, hoef je dat natuurlijk niet te vragen, haha!). Ook dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.

Uiteraard mag je je foto op je eigen blog/Instagram/Facebook enz. plaatsen, maar ik ga zelf niet actief op zoek naar foto’s. Dat bleek vorige echt keer veel te veel werk te zijn.

Er is een (besloten) Facebookgroep voor de deelnemers. Wil je daaraan toegevoegd worden, ga naar Satur9’s Photo Challenge Community en vraag aldaar om toegang. Als je me iets laat weten, kan ik je ook uitnodigen. Je bent er nog altijd welkom!

De regels van deze foto challenge zijn weer erg chill. Je hoeft niet elke week deel te nemen. Foto’s met je telefoon: natuurlijk mag dat. Technische kennis van fotografie? Nope, kan ook zonder (maar misschien leer je de komende maanden wel weer een paar dingen bij, dat kan best zijn). Je mag de thema’s met de nodige originaliteit en creativiteit benaderen. Dat is het zowat zeker? Het is meer wat niet moet dan wat wel moet. Take it easy. No stress. Een nieuwe foto per week wordt deze keer wel geapprecieerd. Maar hoeft ook niet echt, als het niet kan (er zijn genoeg redenen om de deur niet uit te geraken om foto’s te maken, ik begrijp dat).

Ik ben al benieuwd naar jullie foto’s!

(dag 35 van 40 dagen bloggen)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

23 reacties

 1. doe jij maar gewoon kalm aan, alles op zijn tijd!!! letterlijk!!

  En nee ik vind je thema een heel makkelijke… en dat maakt het juist zo moeilijk want ik wil niet voor de voor de hand liggende (voor mij dan) foto’s gaan….. dus ik ben het archief ingedoken en vond eentje die mij gelijk zei ‘ik wil!’ 😉

  Dus de mijne staat en voor jou zegt ie: kalm aan dan breekt het lijntje niet

  https://melodyks.wordpress.com/2022/04/08/satur9s-photo-challenge-22-5/

 2. Moeilijk, maar boeiend thema, maar ik heb intussen al een paar mooie invullingen voorbij zien komen.
  Zelf zit ik net in een 3-delige serie over de merels in onze tuin, de broedtijd dus eigenlijk. Maar dat kan ik nooit in 1 logje samenvatten, om over 1 foto maar te zwijgen. 🙂
  Maak er een mooi weekend van.

  1. Nog altijd niet?
   Na 20 mei gaat de foto challenge in zomerslaap tot op zijn minst ergens in augustus. Je hebt dus veel tijd om in te halen 🙂

Zeg het eens?