De wekelijkse foto-uitdaging van Melody. Thema deze week: doorgaan/opgeven.

Elke keer denk ik: deze week doe ik niet mee. Maar ik blijf toch doordenken, en dan vind ik toch iets. (ik realiseer me al schrijvend dat dit een voorbeeld is van doorgaan/opgeven. niet opgeven dan wel).

Uiteindelijk vond ik zelfs vijf foto’s in mijn archief die ik kon gebruiken. Maar ik hou het bij deze ene.

Een deur in het Groot Begijnhof in Sint-Amandsberg, foto gemaakt in 2020.

Er was in Gent een populaire frase: nie neute, nie pleuje. Ofte: een Gentenaar zaagt niet, en geeft ook niet op.

Tijdens de lockdown in het voorjaar 2020 werd een beetje geschaafd aan die leuze. Toen werd het dat je wél mocht zagen, maar nog altijd niet plooien. Want een Gentenaar, dat is een tough cookie, en die plooit niet.

(dag 29 van 40 dagen bloggen)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

19 reacties

  1. Nou dit is een heel mooi …. en jouw verklaring is een geheel andere dan dat ik eraan gegeven zou hebben

    Ik zou er een religieuze aan gegeven hebben…. want jeetje … het valt niet mee om het geloof vast te blijven houden in deze dagen voor hen die het belijden

    1. Ha leuk dat jij er een gans andere verklaring aan gegeven zou hebben. Het Gents is een ferm dialect 🙂

      En ja, zo is dat, wie nu gelovig is, moet echt wel de kracht hebben om vol te houden!

Zeg het eens?

%d