Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zaterdag maakte ik een tripje naar Gent. Een tripje dat helemaal in het honderd liep (hallo werken op de spoorlijn, aan de Dampoort, en op de lijn van de bus die ik nam? de foute bus dan nog, ha). Maar het was wél mooi weer. Naast het station, het gebouw van de vroegere Sociéte Anonyme de Waarschoot.

Lili neemt onze bestelling op voor de lunch.

Maandag, mooi weer, fietsen. Ik fietste door Het Leen in Eeklo.

Wie is de mol?

Kapelletje.

Het Schipdonkkanaal. (sedert het WK wielrenner schiet nu altijd “de stinker en den blinker” door mijn hoofd)

De Lieve.

Nog een kapelleke.

Terug thuis. De magnolia in onze tuin.

Het mooie weer houdt aan, daar moeten we van profiteren. Met op woensdag en donderdag nog een fietsritje. Woensdag richting Oosteeklo.

Kasteel Roegiers. Denk ik toch. Bij het oud brouwerijgebouw. Correct me if I’m wrong.

Donderdag ging het fietstochtje richting Bentille.

Er was een aha-erlebnis toen ik de Mariaommegang in Kaprijke tegenkwam.

Met de Kleemkapel. Hier wandelden we ooit al eens.

Het werd een fietstocht met veel kapelletjes.

De Westermolen in Lembeke.

Nog een kapelletje op een zucht van waar we wonen. (ik ga eens moeten bekijken waar ik info kan vinden over de kapelletjes hier in de omgeving, want van de gefotografeerde kapelletjes vond ik er voorlopig niet één terug).

Er zijn zo nog wat dingen die we moeten aanschaffen, een grasmachine, tuinmeubilair… naar ondertussen trekken we onzen plan met ons kampeermateriaal.

Als uitsmijter wat bloemenpracht dichtbij de kerk van Waarschoot.

(dag 25 van 40 dagen bloggen)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

18 reacties

 1. Zalig, jouw spiegelbeeld in het grote raam. Ik hoorde net dat er de voorbije maand meer zon heeft geschenen dan in een normale zomermaand. Dit hebben we toch al gehad! Dat bewijzen je foto’s

  1. Ik vind dat leuk, zo van die foto’s met “meerdere lagen”, dingen om te ontdekken 🙂
   Het was echt wel schitterend hè, de afgelopen tijd, zo’n opluchting na dat eeuwige grijs van de winter.

 2. De Stinker en de Blinker, een begrip in Maldegem, want daar liggen ze vlak naast elkaar. Beetje jaloers van jullie ☀️ ik zit nog in de regen.

    1. Hier is het nog steeds goed, hoewel de wolken nu wel komen binnenzeilen. Rond de middag gefietst, heerlijk weer, weinig wind, hoogste temperatuur 18 graden.

 3. Je was in het dorp waar ik opgroeide, bij het Schipdonkkanaal, maar ik woonde aan de andere kant, aan de rand van de Urselse bossen. Ik wist niet eens dat er zoveel kapellen waren. Wij gingen altijd naar twee kapellen in Ursel. Op die kleintjes heb ik nooit zo gelet. Vorig jaar ook in de Kleemkapel geweest. Uniek bedevaartsoordje in Kaprijke.

  1. Misschien kom ik wel eens in de straat waar jij woonde, want hier gaat veel gefietst worden.
   Er is nog zoveel te verkennen, ook de kapelletjes in Ursel.
   De Kleemkapel en de ommegang vind ik echt fantastisch. Die kapel is echt mooi hè, en schattig met die toiletten achteraan 😀

  1. 🙂 Ik hou heel erg van kapelletjes, inderdaad 😉 Er zijn er hier ontelbaar veel, je zal er de komen de tijd nog veel zien 🙂

 4. Dat werkt toch prima met de kampeerspullen als tuinmeubilair . Rustig de tijd nemen om nieuw aan te schaffen want op dit moment betaal je de hoofdprijs terwijl eind van het seizoen alles voor appel en ei te koop is.

  1. Ik kende ze vaag. Maar nu zitten ze in mijn hoofd gebakken. Renaat Schotte is van de West-Vlaanders, en die deed niet anders dan kwekken over de stinker en de blinker. (tijdrit in de eerste helft van het WK)

Zeg het eens?