Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend! 
De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik The Nits met In the Dutch Mountains, waarop Goofball doordraaide met In Vlaamse Velden van Het Zesde Metaal.

Schoon gevonden, vind ik.

Ik ga van Het Zesde Metaal naar Tool. Of hoe dit muziekdraadje echt alle kanten opstuiteren kan.

De link is duidelijk, metaal en gereedschap. Maar de muziek kan niet diverser zijn. Hedendaagse Vlaamse kleinkunst vs. Amerikaanse prog metal. Het is ook wel een voorbeeld van hoe smaken kunnen verschillen: ik behoor tot die minderheid die Het Zesde Metaal maar niks vindt. De stem van Wannes Cappelle en het softe van de muziek irriteren me mateloos. En het is niet dat mijn muzieksmaak beperkt is tot één genre. Ik hoor zoveel graag, van Crowded House tot Tool dus, ook een wereld van verschil. Ik vermoed tegelijkertijd dat er niet zoveel gaan zijn die Tool kunnen smaken. En hen vind ik dan wél weer schitterend. Briljante muziek, en een fantastische zanger. Toegegeven, op elk album staan wel altijd een paar nummers die ik te zwaar vind, maar de rest… zalig.

Ik zag ze ondertussen twee keer live, in 2002 ging ik er zelfs eens voor naar Groningen. Fantastische herinneringen aan die dagen. En het beeld voor mijn ogen van al die kopjes in de zaal die mooi synchroon op en neer bewogen.

Maar goed. Forty Six and One dus. Van hetzelfde album als Eulogy, één van de nummers die ik wil op mijn begrafenis.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

9 reacties

  1. De kerk dan wel aula zal daveren op haar grondvesten als Eulogy wordt gedraaid. Er zal paniek van jewelste ontstaan en de oudjes zullen in ijltempo naar buiten vluchten. Machtig; ik zie het zo voor me. 😀

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: