Op donderdag is het hier Throwback Thursday. Dit jaar gaan we terug naar een nabij verleden. Het jaar 2020, het jaar dat we in onwetendheid begonnen, het jaar dat we een beetje lachten met dat virus in China, het jaar dat we dachten dat we er na een vijftal weken wel weer vanaf zouden zijn, het jaar van de lockdown, het jaar van de mondmaskers en de social distancing, het jaar van het voortschrijdend inzicht. Het jaar dat we kennismaakten met corona.

Die laatste week van februari 2020 begon het nieuws over dat virus (we moesten nog wat wennen aan de term covid-19) onheilspellend te worden. We keken met argusogen naar Italië, waar het fout leek te lopen. Hoewel er ook met de open ogen ingelopen werd, velen gingen skiën in Italië en kwamen besmet terug. Hoewel dat in het totaalplaatje uiteindelijk weinig uitgemaakt zal hebben, dat virus zou sowieso de wereld rondgaan. Maar dat probeerden we toch nog wat te negeren.

Van 24 februari heb ik geen noemenswaardige foto’s. Maar er gebeurde wel wat in die week. De spaghetti-avond van Team C*tien kon nog plaatsvinden, en zorgde voor wat leuke plaatjes. De laatste keer dat we vrij onbezorgd samenkwamen.

Lili kijkt een beetje beteuterd naar het bord spaghetti voor haar neus, maar met peter Milan naast haar is dat snel opgelost.

Pipa lust die spaghetti wel!

Als ik zo mijn foto’s doorkijk, dan is Meneertje Mertens toch vaak de smoelentrekker van dienst. Hij ziet een fototoestel, en trekt een gezicht. (Milan doet trouwens identiek hetzelfde)

Ik mocht mee met Janna en Pipa naar Oma Oma en Herman. Pipa had het daar best naar haar zin.

De oudste en de jongste. (foto door Janna)

Pipa verkent het huis van Oma Oma en Herman.

Dat kruipen gaat behoorlijk snel en vlot, getuige dit filmpje.

Van al die nieuwe indrukken word je moe.

In dezelfde week is ze nog eens bij ons op bezoek. Wellicht een opvangprobleem, want ze ziet er niet ziek uit.

Die wangetjes, je zou er toch in bijten?

Het valt me nu wel op hoe vaak wij Lili en Pipa toen zagen, en hoe dat zoveel minder geworden is.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

10 reacties

    1. Dankjewel. En het is waar. Toen wisten we nog niet waar het allemaal naartoe ging. Ik heb nog altijd wat schrik om die oudsten en jongsten samen te brengen.

Zeg het eens?