Regelmatig keer ik eens terug naar “onze reis naar de eilanden”, zoals we onze twee weken Frankrijk in september hier noemen. 

Het einde van onze reis begint te naderen. Op de dag dat we de terugkeer aanvatten richting België (terugkeren doen we op ons normale tempo via de D-wegen, niet via de autosnelweg), rijden we eerst nog eens in alle vroegte Île de Noirmoutier op, om foto’s te maken van de zonsopgang aan de Passage du Gois.

Eigenlijk is het best wel een beetje creepy, in het donker staan wachten op een verlaten plek. Nog net voor het water begint op te komen, rijdt er nog steeds af en toe een auto over de passage. Locals, vermoeden we, die weten wanneer het nog nét kan. Er is ook beweging achter ons, met een wagen die parkeert, en waar Meneertje Mertens zich van afvraagt wat ie er in godsnaam doet. Beetje last van paranoia. Het blijkt uiteindelijk – logisch – een fotograaf te zijn. Want we zijn niet de enigen die zo zot zijn om op dit uur foto’s te komen maken.

Ik heb geen zin om bij de mensen te gaan staan, dus gaan we naar het panoramapunt, iets hoger gelegen. En wat een mooi spektakel is dit. Het licht, het opkomende water…

De eerste foto is meteen mijn favoriet, met een zilveren schijn op het landschap.

Ik kijk naar de foto’s die Meneertje Mertens maakte met zijn telefoon, en mopper een beetje dat hij geen filters mag gebruiken (hij doet dat namelijk graag), maar achteraf blijkt dat die groenige schijn in de lucht er gewoon was, want hij is er op mijn foto’s ook. Oeps.

Je ziet al waar precies de zon gaat opkomen.

Daar is ze.

Het was helder weer, en al snel werd het zonlicht te hel om mooie foto’s te maken. Plus, ik was weer absoluut niet gekleed op het weer, het was IJZIG KOUD, een heel koude ochtend (we zijn dan ook al 30 september, wat wil je), dus gaat het terug naar de gezellig warme camper waar koffie wacht.

Een foto van de westkant, met de wolken verlicht door de opkomende zon, en een mooie reflectie in het water, kan er wel nog af.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

8 reacties

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: