Omdat we verhuizen, komt er op vrijdag een aantal blogposts met herinneringen aan ons huis vlakbij de Schelde en de buurt waarin we woonden.

In 2014 kochten we een nieuwe auto. Dat hadden we nog nooit gedaan, een nieuwe auto kopen, tot dan reden we met tweedehands auto’s.

Tot dan parkeerden we onze auto op straat. Het waren tweedehands auto’s, als er eens een kras of een bluts in kwam was dat niet leuk, maar geen drama. En die krassen en deuken, reken er maar op in deze buurt, als je auto buiten slaapt. Hoge parkeerdruk, spelende kinderen, lompe mensen… mogelijkheden zat.

Met een gloednieuwe wagen is dat natuurlijk niet zo fijn. Dus huurden we een garage. Op zo’n 200 meter van ons huis, in de Aannemersstraat. De garage was klein, de auto kon er nét in. Ik moest op voorhand uitstappen, want anders geraakte ik er niet meer uit. Er waren primitieve veiligheidsmaatregelen om in de garage te rijden en uit de auto te stappen zonder schade.

Dus stond ik vaak te wachten aan de poort, naar de lucht te staren terwijl Meneertje Mertens de auto in de garage zette. Ik ben altijd al een “luchtkijker” geweest, ik hou van de wolken en het spel dat ze spelen, van de zon en de blauwe lucht en zonsopgang en zonsondergang. En wat deed ik dan na een tijdje? Foto’s maken natuurlijk, met mijn telefoon.

Ooit wilde ik eens een compilatie maken van die foto’s, leek me leuk. Ik zocht alle foto’s op in Google Foto’s, en gaf ze de tag “garages”, zodat ik ze makkelijk kon terugvinden. En nu we verhuizen, is het juiste moment aangebroken om zo eens een hoop foto’s te verzamelen in een blogpost.

De eerste foto dateert van 18 februari 2017. Ik herinner me die nog, met het streepje wolk of chemtrail.

22 mei 2017. Mooie wolkensluiers.

1 maart 2018. Een panorama met staalblauwe lucht kon er ook al eens af.

17 november 2018. Het eerste ritje met mijn nieuwe koersfiets. Ik herinner me dat ik véél gezaagd heb toen, tegen Meneertje Mertens. Ritje was wat te lang en te lastig.

De lucht was wel mooi.

13 april 2019. Foto omdat ik te weten wilde komen welke boom dit is. Figureert op zowat elke foto.

27 september 2019.

23 oktober 2019. Nog een panorama.

25 november 2019. En nog een panorama.

20 december 2019. Indrukwekkend.

10 februari 2020. Nog indrukwekkender.

7 juni 2020. De seizoenen volgen elkaar op.

23 augustus 2020. Whieeeeeeeeee!

10 december 2020. Schoon toch hè…

16 december 2020. Och mannekes, ik zou wat minder foto’s moeten selecteren maar ik vind deze ook zo mooi!

16 januari 2021. Sneeuw.

20 februari 2021. Zonsondergang.

12 maart 2021. Hoe schoon is dat niet.

13 augustus 2021. Foto van de andere kant. We hebben eindelijk een nieuwe poort. Werd hoog tijd, want de oude, gammele poort viel letterlijk bijna uit elkaar. Erger nog: bij harde wind vielen de deuren nauwelijks nog vast te maken, en was er altijd het risico dat er een deur aan hoge snelheid tegen de auto knalde.

3 november 2021. Every cloud has a silver lining.

6 januari 2022. Chemtrails.

En zo klok ik af op 21 foto’s.

Allez ja nee wacht, nog eentje. De allerlaatste die ik maakte, op 28 januari 2022. Het was een mooie lucht.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

17 reacties

  1. Ik denk hier niet gauw aan verhuizen, maar luchtfoto’s aan de achterkant van mijn huis zijn ook een terugkerend item. Misschien moet ik die ook eens gaan labelen.

      1. Wat is dat toch een zalig filmpje. En grappig of niet, de meneer beschikt toch wel over een fenomenale rijkunst om in die garage te kunnen parkeren. Chapeau. Het was bij ons zo erg niet, maar toch wel een beetje 😀

Zeg het eens?