Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik de Kreuners met Mijn laatste Sovjet, waarop Goofball doordraaide met Leningrad van Billy Joel.

Een soortement protestnummer, waarop ik wilde antwoorden met ook een protestnummer. Plenty keus daarin, waarbij ik toch vaak in de jaren 80 belandde. Waar ik dan ook maar bleef, met Nelson Mandela van Special AKA. Een groep uit de stal van the Specials. Met een heel mooi koortje erbij en al. En een flinke snuif ska. Ze traden ooit eens op in de Vooruit, maar daar ben ik niet geraakt.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

  1. Goeie keuze. Zelf zou ik erop aangehaakt zijn met “Biko” van peter Gabriel.
    En over protestliederen gesproken: n.a.v. een serie tv-documentaires luister ik nu weer eens naar “Bloed aan de paal” van Neerlands Hoop in Bange Dagen uit 1978. 🙂

    1. Zo mooi hè, dit. Zo’n nummer waarin protest en songcraft samenkomen. Op spotify vond ik al een lange playlist met protest songs 🙂

Zeg het eens?

%d