Op donderdag is het hier Throwback Thursday. In 2021 duik ik in mijn analoog fotoarchief en scan foto’s in. Elke week één foto, eens zien hoe lang ik dat volhou, ha! Van enige chronologische aanpak of logische volgorde is geen sprake, ik neem een willekeurig fotoalbum en scan een foto in.

Deze laatste Throwback Thursday van het jaar is gewijd aan het vieren van oudejaar/nieuwjaar, natuurlijk. Foto’s van een 30-tal jaar geleden (oink).

Featuring: mijn ma en Herman, mijn zussen en schoonbroers, mijn neefjes en nichtjes. Er was oudejaarsavond bij mijn ma en Herman, en op nieuwjaarsdag gingen we naar Oosteeklo bij mijn grootouders. Tussen die twee feesten gingen mijn zussen en schoonbroers vaak nog uit tot een kot in de nacht. En bleven de neefjes en nichtjes slapen bij oma en Herman.

Eerst de oudste foto. Nieuwjaarsdag 1986. Ik woonde nog thuis. (toen) Kleinste nichtje Maja was een beetje ongelukkig, en weende veel. Behalve als ze bij mij op schoot zat. Dus zat ze veel op mijn schoot.

1990.

Herman doet wel eens mee met onnozel doen met de kleinkinderen. Jonas was altijd te vinden voor een grapje.

Samen kleuren. Maja, Jonas, Marijke, Milos.

De mama’s en de papa’s gingen uit op oudejaarsavond, de vier musketiers bleven slapen. Dat vergde toch wel enige moed. Bij het ontbijt.

In de namiddag op 1 januari ging het naar Oosteeklo, bij Mee en Pee. Pee in zijn zetel, waar hij heel vaak zat.

Marijke doet iets met mijn haar, vlechten, neem ik aan.

1991.

Feestplezier. Ofte: van de kinderen moesten we allemaal een papieren hoedje op.

Op nieuwjaarsdag bij Mee en Pee moest al eens een kater uitgezweet worden.

Herman strikes a pose, ofte neemt Pee zijn plaats in in de zetel.

Als uitsmijter een foto van oudejaar 1993. Met baby Janna.

Dit is de laatste Throwback Thursday met analoge foto’s. Vanaf volgende week: iets anders!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

9 reacties

 1. Heerlijke tijden!
  Wij deden het ook, alle kleinkindjes hier, en de ouders op zwier. In betere tijden uiteraard. …..
  Pure nostalgie in je foto’s.
  Prettig eind jaar en een tevreden nieuw jaar voor jullie allen.

 2. Beelden die je in veel gezinnen zou kunnen terugvinden, mochten ze al op foto staan. Inclusief de uit te zweten katers.
  De laatste foto vind ik de mooiste. De liefde in de ogen van een moeder, dat zorgzame dat eruit straalt. Warm!

 3. Mooie herinneringen. Zo waren onze nieuwjaars ook. Oudjaar thuis en nieuwjaarsdag met alle neven en nichten naar bomma en bompa. De mannen in de gewone kamer, de vrouwen en kinderen in de zondagse kamer want we waren met zóveel … de tijd van de kroostrijke gezinnen.

 4. Ik ben intussen een stille meelezer geworden. Ik heb wel heel erg genoten van je foto-donderdagen. Terug in de tijd geworpen worden door foto’s van iemand helemaal anders, er zit veel verrassing in en toch ook herkenning. Mooi gedaan!
  Van harte een fijne eindejaar gewenst en een heel mooi nieuw jaar!

Zeg het eens?