Op donderdag is het hier Throwback Thursday. In 2021 duik ik in mijn analoog fotoarchief en scan foto’s in. Elke week één foto, eens zien hoe lang ik dat volhou, ha! Van enige chronologische aanpak of logische volgorde is geen sprake, ik neem een willekeurig fotoalbum en scan een foto in.

Morgen is het kerstavond. Foto’s in de kerstsfeer leken dus gepast. Blijkt, evenwel, dat wij op kerst zelden foto’s maken, op oudejaar/nieuwjaar des te meer. Dus ja. Ik vond er toch twee die ietwat geschikt lijken.

Een oudje. Ik zit naast mijn nichtje Marijke, neefje Jonas zit naast haar. Moet kerst 1984 geweest zijn. Of oudejaar.

Dit ziet er ook kerstig uit hè? Eind jaren 80 denk ik. Of pril begin 90. Mijn ex vooraan, aan de overkant mijn oudste zus. En neefje Milos. En Jonas.

En dat was het zo’n beetje. Dus, dacht Mevrouw de Fotoschuur na enig brainstormen, sneeuwfoto’s. Goed idee. Niet dat ik droom van een witte kerst (all I want for Christmas is June) (liever May eigenlijk), maar het past wel in de sfeer. Dat werd ook een redelijk kale reis. Wij maken vooral foto’s in de zomer, blijkbaar. En op oudejaar. Ik vond 2 foto’s van de Willy Maststraat in de jaren 70. Kan zijn dat het toen nog Dokter Willy Maststraat was. De tuin.

En de straat. Met zo’n mooi jaren 70 patina.

Deze waren ook wel leuk. Hadden eigenlijk niets vandoen met kerst, want het was Pinksteren.

In 1983 gingen we met Pinksteren voor een korte vakantie naar Bach, in het Lechtal, Oostenrijk. De eerste dag was alles zoals het hoorde: lente, zonnetje, bloemetjes en al. De tweede dag werden we wakker, en tot onze verbazing was er sneeuw gevallen. Met Pinksteren!

Het werd dus wandelen in de sneeuw.

Deze foto is me altijd bijgebleven. De tulpen staan te zieltogen in de kou, en daar maakte ik een foto van toen mijn ma en Herman thuis kwamen van een wandeling.

Fijne kerst allemaal!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

9 reacties

  1. Niets zo mooi als sneeuw. Dank voor de foto’s en het delen van de mooie herinneringen. Ze werpen ook mij terug naar de kerstavonden van weleer met de ganse familie. Al lang verleden tijd omdat we met teveel zijn. Ondertussen zijn er 22 kleinkinderen en het 26ste achterkleinkind is onderweg. De groep werd te groot. Ook voor jullie héél fijne kerstdagen. Geniet ervan!

  2. Krijg gelijk zin om foto’s van vroeger te bekijken. Ik mis mijn moeder altijd met kerst. Zij kon er zo van genieten. Ik wens jou ook dagen om van te genieten, liefst het hele jaar lang.

    1. Ik denk het. Kerst is een rustig feest met het gezin of met elkaar, nieuwjaar meer een feest van feestjes en nieuwjaarsbrieven en zo 🙂

Zeg het eens?