Tien onnozeliteiten die me de kast kunnen opjagen:

 • ruitjeshemden (en bij uitbreiding rokken, broeken, jassen, alle kleren met ruitjes)
 • een stationair draaiende auto voor de deur (ge maakt lawaai, jongens, en in het slechtste geval stinkt ge nog ook)
 • geritsel van plastiek zakken (grrrr)
 • eetgeluiden (GRRRRR!!)
 • Phil Collins (no comment)
 • schuiven die blijven openstaan (schuiven moeten dicht! deuren ook, trouwens, of helemaal open, het is het één of het ander, niet zoiets tussenin)
 • kletsnatte schotelvodden (het dooie-rat-gevoel)
 • lachband bij komische series (passionele haat)
 • typen op het toetsenbord van een smartphone (ik heb altijd de verkeerde letters te pakken)
 • de geur van koude koffie (mijn maag keert)

Vertel het mij. Aan welke futiliteiten hebben jullie een hekel?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

27 reacties

 1. Ik lijd serieus aan misofonie. Als iemand smakt of een appel eet of….wil ik die persoon de boom in. Of moet ik dan zelf maar de boom in?
  Krassende krijtjes op het bord zorgen voor rillingen, en dat moest ik vaak verteren in het verleden. Welliswaar zonder verdere geluiden. Oef.

  Ik erger me ook ‘dood’ aan mensen die zich zomaar parkeren op het fietspad of op een speciale, niet voor hen bedoelde, parking.

  Verder ben ik vrij verdraagzaam 😉

  1. Mijn dochter wist me als kind al de kast op te jagen door moedwillig heel luid chips te kraken. Dan keek ze met zo’n blik naar mij… aaaargh. Maar nu blijkt dat ze zelf een hekel heeft aan fluiten, dus het is mijn moment om haar terug te pesten ;-D

 2. Grappig, zo’n blog over kleine en iets minder kleine ergernissen.
  Geluiden kunnen me ook de kast opjagen. Zeker als ze me plots overvallen, met nogal wat decibels.
  Iets wegpraten of lachen, terwijl het heel duidelijk is waarover het echt gaat. (no comment)
  Al probeer ik me zoveel mogelijk niet aan de hele mens te ergeren. Tenslotte ken ik de meeste mensen die de ergerlijke geluiden voortbrengen niet. Waarom zou ik dat aandacht geven? Dat vraag ik me af, vaak pas achteraf 😉

 3. Ik schreef er ooit een logje over. Net als omabaard lijd ik aan misofonie.
  http://matroosbeek.com/2015/05/23/haat-van-geluid/
  Waar ik ook slecht tegen kan, is rommel in huis. Alles moet netjes opgeruimd zijn of ik word onrustig in mijn hoofd. Dat doet mijn echtgenoot niet altijd en dan gooi ik zijn troep op een grote hoop met een boze blik. Hij is een hoopjesmaker her en der. En overal hangen kleren van hem. Verder geen klachten, maar nu we toch onze irritaties mogen spuien.
  Openstaande schuiven kunnen dus ook niet.
  In het boekenrek staan nog alle boeken schots en scheef na de verhuis. Dat is echter een werkje voor de kapitein. Komt wel goed, maar voorlopig dus heel lastig om op te kijken. Ik moet geduld hebben…
  Verder ben ik ook super verdraagzaam. Echt waar. Ieder mag doen wat hij wil, zolang het maar niet in mijn huis is en zolang ze maar niet teveel vervelende geluiden maken.

 4. Scherpe geluiden (krassende krijtjes, krassende messen en vorken, …).
  Rommel in huis. Ik word daar heel onrustig van.
  Openstaande schuiven ook, ja.
  Deuren moeten ofwel open of dicht maar niet halfopen of op een kier.
  Tics, al kunnen de mensen daar zelf ook niks aan doen. Steven Van Gucht knippert bv. heel vaak met zijn ogen en Eric Van Looy zegt om de twee woorden ‘euh’. Ik word daar heel ambetant van.

  1. Ik zit hier weer te lachen, 2 maanden later. Wat lijken wij op elkaar! Ik erger me ook aan de lach van Eric van Looy trouwens 🙂
   Ik erger me ook aan “een spatje regen” in het tv-weerbericht.

 5. Hahaha, geweldig lijstje! Ik moet zeggen dat ik me aan geen enkel echt erger dat jij opgenoemd hebt. Ik erger me dus ook niet zo aan stationerende auto’s. Ik maak mezelf er wel eens schuldig aan wegens gebrek aan garage en ik wil een warme, ontdooide auto VOOR DE KINDJES uiteraard. Maar waar ik me dan wel aan erger, is als iemand geparkeerd staat voor MIJN deur. Hoe durven ze! 😉

 6. Ik vulde er bij Melodyk net vier in, kan nu bij jou verder☺:
  Om deze tijd midden in de nacht wezenloos harde knallen van vuurwerk waardoor je de rest van de nacht niet meer slaapt door de adrenaline…Of overal hondenpoep op de wandelpromenade naast ons appartementencomplex.Of nog erger een kleinkind wat er middenin stapt waardoor je die poep uit het profiel van de schoenen moet schrappen…Of al die muizen in mijn keukenschuur op onze volkstuin, keutels overal….Of net je auto gewassen en dan zo’n dikke flots erop…of naar de kapper geweest te zijn en het weer niet zit zoals ik bedoelde..Dat is 10 bij elkaar.
  Leuk om al die ergernissen even kwijt te kunnen!

 7. Ik overwoog een logje zoals jij nu maakte maar besloot dat me ergeren me niets verder brengt. Alles wat aandacht krijgt groeit. Binnenkort doe ik iets met het omgekeerde op mijn blog.

 8. Smakkende (eet) geluiden, daar kan ik echt niet tegen, deuren moeten dicht, of wagenwijd open, rommel (ook mijn man is een rommelkont die niet kan opruimen …), geluid als ik vind dat het stil moet zijn, druppende kraan,

 9. Zo van die fake lachjes, mensen die voor onze oprit parkeren ook al is het maar ‘eventjes’, ijs van de voorruit van de auto moeten krabben,… Ik kan nog wel eventjes doorgaan.

 10. Oh bweik ja, natte schotelvodden vind ik ook echt vies, en al helemaal als er nog kruimels ofzo aan hangen! En wij hebben hier buren die hun camionette altijd laten draaien, vaak meer dan een half uur! Dat versta ik niet. Zou dan graag de motor durven gaan afzetten, haha :p En zoals Samaja zegt, mensen die voor onze oprit parkeren vind ik ook irritant. Dat was hier altijd dezelfde persoon die dat deed omdat ze snel snel bij de buren iets moest afgeven of ophalen en mijn vriend had al een keer gezegd dat we dat niet graag hebben (we moesten toen ook effectief met onze auto van de oprit af) en ze blijft het gewoon doen.
  Met eetgeluiden heb ik gek genoeg eigenlijk totaal geen problemen :p

Zeg het eens?