Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Naar het lichtfestival zijn we niet geweest, dat was ons te druk. Jammer een beetje wel, er waren toch wel dingen die ik graag gezien had. In plaats daarvan gingen we naar de oude elektriciteitscentrale van Langerbrugge, waar bij zonsop- en ondergang een soort contemplatiemoment georganiseerd werd. Janna moest er een reportage maken, en wij hebben al langer een boontje voor die mooie centrale, dus waarom niet. (reportage hier, IG-account van de centrale hier).

We proberen de Dampoort (wegens werken) te vermijden, wat toch altijd een beetje spannend is. Hoe zullen we rijden?

Foto’s maken was niet makkelijk wegens te dicht bij het gigantische gebouw (de hoogste schouw van Vlaanderen? België? Ik weet het niet meer). Maar af en toe zit er toch iets moois tussen.

Het was een gok of we iets van zonsondergang zouden zien, gelukkig kregen we toch waar voor ons geld. (niet dat we iets moesten betalen, voor alle duidelijkheid)

En de maan was er ook.

Wondelgemkaai.

Later stond Meneertje Mertens op de voorpagina van AVS.

Maandag. De herfst-tristesse van de parking van de Collect & Go.

Gecounterd door een boeketje.

De kapster kwam langs, Lili keek een beetje bedenkelijk maar liet zich heel flink knippen. Onze kapster is dan ook suuuuuperlief.

Donderdagochtend kondigde zich helder aan, en ik fietste naar de Oude Dokken voor wat zonsopgang-foto’s.

Pipa is al een hele week ziek, en vrijdag was de nood voor een oppas hoog. Meneertje Mertens nam een dag verlof, en ging op het lieve kleintje passen. Ik vervroegde hem later. Pipa is aan de beterhand, en kan al eens lachen.

En mooi spelen kan ze ook. Tuutje overal erbij, dat mag als je je niet lekker voelt.

Ik fietste terug naar huis, en zag deze cutie over de weg hobbelen. Iep, remmen dichtgeknepen, en foto gemaakt, uiteraard!

Mooi om de week af te sluiten, niet?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

8 reacties

  1. Heel veel beterschap voor Pipa, maar ze is gelukkig op de goede weg. Knap opgemerkt zo tussen het blad die egel, prachtig diertje. Toch weer een mooie weekoogst zo alles bij elkaar.

Zeg het eens?