Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik Victoria van Lavvi Ebbel, waarop Goofball doordraaide met Uptown Girl van Billy Joel.

Leuk gevonden, dat doorlopende thema van relaties met posh girls die gedoemd zijn op de klippen te lopen. Op het eerste gezicht kon ik niet meteen iets bedenken. Ik ging eens zoeken in mijn collectie op de term “downtown” maar vond niet meteen iets geschikt. Waarop het hetzelfde deed in Spotify, en het meteen vaststond.

Downtown Train van Tom Waits. Zat niet in mijn collectie omdat ik het album enkel op cassette had vroeger, via mijn schoonbroer. Ik herinner me het verhaal nog van toen… ik vroeg hem of hij dit wilde opnemen voor mij en zijn repliek was: Tom Waits? Daarna begin je naar Frank Zappa te luisteren en behoor je tot de oude mensen. Haha.

In ieder geval. Downtown Train doet iets met me. Bij de eerste gitaarnoot slaat mijn hart een slag over, en bij de start van de gitaarmelodie net erna moet ik glimlachen en beginnen mijn ogen te wateren. Melancholie! Eén van de meest toegankelijke nummers van Tom Waits, en oh wat een pracht. Onnavolgbaar. 

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

22 reacties

  1. Ik denk dat ik ‘m toen, lang geleden, leerde kennen via cineast Jim Jarmusch. Lijken me toch namen die in jouw interessesfeer kunnen vallen.

  1. Daar zou ik het zomaar mee eens kunnen zijn 🙂 Blij dat er af en toe een positieve noot is, de meningen over dit nummer zijn erg verdeeld.

    1. Meestal heb ik daar geen probleem mee. Bij dit nummer had ik eigenlijk meer enthousiasme verwacht.
     (verwachtingen hebben, nooit goed, haha)

 1. Weeral een nummer dat ik niet kende, maar schoon

  ik zit bij “Downtown” met een soort refreintje in mijn hoofd dat de hele tijd de woorden Downtown, (echo: downtown) heeft, maar ‘k zou niet weten welk liedje dat is.

   1. ah ja dat is ’t yep. Grappig dat ik dat nu in mijn hoofd kreeg, maar ik heb er geen seconde aan gedacht toen ik in feite een vervolg zocht. En nu vraag ik me af wat je gekozen zou hebben als dit mijn vervolg geweest was…ha, stel je voor dat we op meerdere pistes beginnen door te borderen.

Zeg het eens?