Vrijdag 1 oktober

Opnieuw een lange verplaatsing richting België vandaag. De wekker staat om 4u30, we hebben niet echt veel werk om ons klaar te maken en vertrekken al rond 6u vanuit Saint-Saturnin.

We rijden een eerste stuk in het donker, gelukkig over comfortabele wegen. Het is nog niet druk. We rijden Alençon in nog doenbare omstandigheden door. Ondertussen komt de zon op, tussen de wolken door. Er is regen voorspeld, maar hier blijft het voorlopig droog. En de zon doet wel eens iets moois.

We stoppen op een Aire voor ons ontbijt en een kop koffie.Ik heb onze route zo gepland dat we Rouen niet moeten doorrijden, we rijden er links van en zo naar de kust.

Ook nu rijden we over een mix van grotere departementale wegen, maar soms ook smallere wegen.

We rijden de Seine over via de Pont de Brotonne.

In Val-de-Saâne is de volgende stop. Van daaruit rijden we richting Dieppe, waar we het herkennen. Ofwel van het doorrijden, ofwel van een eerdere trip, zeker ben ik het niet. Wat wel zeker is, is dat we vanaf nu een stuk langs de kust rijden. Al snel belanden we op de D940, een weg waar ik van hou. Zo’n beetje hetzelfde gevoel als voor onze N60.

Ondertussen is het wel beginnen regenen. Voorlopig nog niet al te erg, en niet constant. We passeren langs Criel-sur-Mer en Flocques, daar waren we in ieder geval in het begin van onze reis. Ook Cayeux-sur-Mer, wat onze initiële bestemming was voor vandaag, passeren we. Maar we rijden nog wat verder, richting Merlimont. Hebben we morgenvroeg iets minder kilometers te doen.

Als we Mers-les-Bains gepasseerd zijn, denk ik eraan dat we op de camperplaats wellicht geen zicht op zee zullen hebben. Zouden we niet beter eens ergens stoppen, en onze lunch opeten met zicht op zee? Meneertje Mertens is akkoord, en bij de eerste de beste mogelijkheid slaat hij linksaf. En dat is meteen perfect.

We rijden bergop richting kust, en belanden op een heerlijke plek (Plage du Bois de Cise in Ault), waar we de camper met de neus naar de zee zetten, en onze boterhammen opeten met zicht op de kust. Wat mooi. Ook bij regen en grijze lucht. Ik ga nog eens naar buiten om foto’s te maken, en daarna trekken we verder.

We passeren Le Crotoy en een camperplaats waar we al tweemaal stonden (Le Tarteron), maar rijden verder naar Merlimont. Waar we rond 14u30 arriveren. Lozen, plekje zoeken, camper installeren, onszelf installeren. Het weer is guur geworden en we worden wat overvallen door het einde-vakantie-gevoel… we posteren ons voor de TV en kijken nog 2 afleveringen De tijd van ons leven (zalig programma was dat). We maken eenvoudig avondeten, Meneertje Mertens doet de afwas, we trekken nog eens naar Merlimont Plage voor een werkelijk schitterende zonsondergang…

…ruimen op en poetsen een beetje, en kruipen in ons bed. Morgen vroeg opstaan!

Zaterdag 2 oktober

Verjaardag van Milan. Gelukkige verjaardag Milan! De wekker loopt af om 3u30. Ten laatste om 4u30 willen we vertrekken, zodat we rond 7u thuis zijn om de camper leeg te maken en te poetsen, daarna nog lozen, tanken en naar de carwash. Drukke planning.

Rond 4u30 zijn we inderdaad weg. Een stukje naar de autosnelweg in het pikkedonker, gelukkig is er weinig verkeer.

Tot Boulogne-sur-Mer over autostrade met péage, daarna zonder. Het gaat heel erg vlot, we stoppen eens voor een plasje maar voor de rest rijden we in één ruk door. Tegen dat we in Gent zijn, gloort er licht aan de einder. Gelukkig is er plaats voor de deur (of beter: aan de overkant, maar dat is goed, dan zit de deur aan de kant van het voetpad), we maken in vliegende vaart de camper leeg (Meneertje Mertens de garage, ik binnenin, Meneertje Mertens sleept dan alles naar binnen), we maken de camper netjes (erg vuil was hij niet, we onderhouden het boeltje ook met het oog op het feit dat we weten dat de laatste dag een spurt is), en vertrekken richting Beveren-Leie.

Een eerste tussenstop op de camperplaats in Gentbrugge om te lozen, maar dat gaat niet, “wegens technisch defect camperplaats gesloten. Wij verwijzen de reizigers naar camping Blaarmeersen”. Bummer. Slechte punten voor Stad Gent. Naar de Blaarmeersen rijden we uiteraard niet. We rijden de E17 op en denken naar De Gavers te rijden om te lozen, maar als we eraf rijden in Deerlijk, vraag ik me af of we niet kunnen lozen bij Vanomobil. Het vraagt wat zoekwerk maar ja, het lukt. Hoera! Daarna gaat het door naar Car- & Truckwash Vroman in Waregem.

Waar net een truck gewassen wordt, en we dus moeten wachten. Hierdoor, en door de tegenslag in Gentbrugge, zijn we uiteindelijk een half uur te laat om de camper in te leveren. En vergaten we te tanken. Oeps! Maar goed, verder gaat alles vlot, leveren we de camper tot ieders tevredenheid in, en staat Herman ons op te wachten om ons naar huis te brengen.

Rond de middag zijn we thuis, kunnen we uitpakken, in het zwarte gat vallen, en zijn we nog altijd even hard niet klaar voor de herfst als daarvoor.

Maar we hebben wél volop genoten van deze reis. Genoten van de zon, van het mooie weer, van het extra zuiderse kleurtje dat we al fietsend en wandelend opdeden, van al het moois dat we zagen. Echt, genoten. Zo blij dat we dit gedaan hebben.

Ik kom nog uitgebreid op deze vakantie terug met foto’s. Zeker weten. En we denken al na over de volgende.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

7 reacties

  1. Jullie zijn echte vroege vogels. Bedankt voor je vakantieverslagen. Ik heb het wel allemaal gelezen en op Strava gezien, maar kan het niet onthouden, maar heb wel ideeën opgedaan als ik daar eens heen wil.

    1. Je kan altijd eens terug komen neuzen, ook op mijn Instagram. Of eens aan mijn oren trekken, ik heb mijn hart verloren in de streek en kan veel tips geven.

Zeg het eens?