Een vierde en laatste blogbericht over audiocassettes die ondertussen naar het containerpark verdwenen, maar waar ik wat foto’s van maakte for old times’ sake.

Ja, ik was dus zo’n nerd die music tapes maakte voor de vriendenkring. Zie de schitterende film High Fidelity.

Er waren cassettes van de eerste helft van de jaren 80.

Cassettes van de tweede helft van de jaren 80.

Ik kreeg ook cassettes van vriendinnen met een gelijklopende muzieksmaak.

Later maakte ik ook zo van die music mix cd-r’s. Een paar legendarische waren die voor Milan, die toepasselijk Milampilaties genoemd werden. En die hij onlangs een beetje probeerde te reconstrueren. Playlist op Spotify.

Als uitsmijter eentje waarmee ik moest lachen. Een cassette met een special over Frank Zappa, opgenomen in de periode van het concert in het Gentse Kuipke. De inconsequente progressieve spelling was niet om aan te zien maar wel grappig.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

  1. Prachtig hoe gedreven je daarin was! Jouw handschrift doet me denken aan dat van mij op die leeftijd. Was je op het concert van Zappa in het Kuipken? Ik niet, maar mijn ex wel. Hij was zo onder de indruk dat hij na het concert zijn auto niet meer kon vinden. Hij wist totaal niet meer waar hij die parkeerde.

    1. Mijn handschrift is nu veel lelijker geworden 🙂
      Ja, ik was daarbij. Met mijn oudste zus en schoonbroer, die laatste was behoorlijk fanatiek Zappa-fan. Was echt wel een uitzonderlijke gelegenheid…

  2. Hé, zowaar een aantal namen die ik herken, Chris Rea bijvoorbeeld en Van Halen en Bruce Springsteen en nog wel paar . Ze ontbreken wel in de platenbak maar hun muziek zal in die tijd ook zeker op hier verzamelbandjes gestaan hebben.

  3. Oh nostalgie! Laatst had ik met een jeugdvriendin afgesproken. Zij had ook een muziekcassette mee, van de liedjes die we toen zelf hebben gezongen met zo’n bandje (garagerock). Mooie herinneringen hé.

Zeg het eens?